Η Tesla είναι αντιμέτωπη με ελλείψεις προσωπικού στο εργοστάσιο της στη Γερμανία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σε τρεις βάρδιες. Ένας υπάλληλο της, ο οποίος ζήτησε να μην δημοσιευθεί το όνομα του υπό τον φόβο να χάσει τη δουλειά του, χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο ως “το απόλυτο χάος”, ενώ αρκετοί εργαζόμενοι αποχωρούν λόγω κακών αμοιβών και κακών συνθηκών εργασίας.

Η Tesla θέλει μέχρι το τέλος του έτους να κατασκευάζει 5.000 Model Y εβδομαδιαίως στο εργοστάσιο της λίγο έξω από το Βερολίνο. Ωστόσο, η πιθανότητα να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι πολύ μικρός, ενώ ούτε ο στόχος να διαθέτει 12.000 προσωπικό θα καταστεί δυνατός, μιας και επί του παρόντος, το εργοστάσιο απασχολεί περί τα 7.000 άτομα, τα οποία κατασκευάζουν περίπου 2.000 αυτοκίνητα κάθε εβδομάδα.

Από τα μέσα Ιουνίου, ο αριθμός των κενών θέσεων στο εργοστάσιο της Tesla έχει διπλασιαστεί, μιας και στη περιοχή του Βρανδεμβούργου που βρίσκεται το εργοστάσιο, μπορούν να βρεθούν καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στον τομέα του μετάλλου. Σύμφωνα με το IG Metall, το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων της Γερμανίας, η Tesla προσφέρει 20% μικρότερους μισθούς σε σύγκριση με παρόμοιες θέσεις εργασίας στην περιοχή.