Η Hyundai και η SK On επενδύουν 5 δισ. δολάρια σε νέο εργοστάσιο μπαταριών

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai και η SK On, η θυγατρική της SK Innovation, θα συνεργαστούν για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στην κομητεία Bartow της Τζόρτζια των ΗΠΑ, με την επένδυση να φτάνει έως τα 5 δισ. δολάρια και αναμένεται το εργοστάσιο να είναι έτοιμο το 2025.

Θα απασχολεί περίπου 3.500 άτομα, με τις μπαταρίες που θα κατασκευάζονται σε αυτό να τοποθετούνται στα ηλεκτρικά μοντέλα της Hyundai που θα κατασκευάζονται στα εργοστάσια της στις ΗΠΑ.

Η Hyundai πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στη πολιτεία της Τζόρτζια και τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε τη κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Σαβάνα της πολιτείας. Το εργοστάσιο θα στοιχίσει 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με την νοτιοκορεατική εταιρία να σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2025, με ετήσια δυναμικότητα 300.000 μονάδων, με δυνατότητα επέκτασης στις 500.000 μονάδες.

Η Hyundai σκοπεύει να λανσάρει 17 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030, ανάμεσα τους τρία σεντάν, έξι SUV, ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα και ένα απροσδιόριστο “μοντέλο νέου τύπου”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση 132 Hyundai Tucson στην Ελλάδα

Η Hyundai ανακαλεί 132 Tucson παραγωγής από Μάιο 2021 ως και Μάιο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα. Στα επηρεαζόμενα...

Ανανέωση για το Hyundai Ioniq 5 με μεγαλύτερη μπαταρία

Το Hyundai Ioniq 5 βρίσκεται στην αγορά τρία χρόνια και η κορεατική εταιρία παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του. Αυτή αποκτά νέα μάσκα, νέους...
Autoblog.gr