Ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,58 δισ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk αφού έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αυτή την εβδομάδα, καθώς έπεσε στην δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης των Bloomberg και Forbes, προχώρησε στην πώληση μετοχών της Tesla, για τέταρτη φορά φέτος.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla πούλησε περίπου 22 εκατ. μετοχές της εταιρείας, αξίας 3,58 δισ. δολαρίων. Οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης αυτής της εβδομάδας σύμφωνα με έγγραφα της Αμερικάνικης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Οι μετοχές της Tesla έχουν κάνει “βουτιά” 55% φέτος καθώς οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την εξαγορά του Twitter, που στοίχισε 44 δισ. δολάρια. Το ανήσυχο κλίμα συμπληρώνουν οι ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων που καθιστούν τα αυτοκίνητα πιο ακριβά για τους καταναλωτές, αλλά και η ζήτηση από την Κίνα, που είναι η μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις ΗΠΑ.

Ο Musk αν και προσπάθησε να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της εξαγοράς του Twitter, δεν τα κατάφερε. Για να συγκεντρώσει αρκετά μετρητά για την συμφωνία, πούλησε μετοχές αξίας πάνω από 15 δισ. δολαρίων- περίπου 8,5 δισ. δολάρια τον Απρίλιο και έπειτα άλλα 6,9 δισ. δολάρια τον Αύγουστο. Τον Νοέμβριο προχώρησε στην πώληση μετοχών αξίας 3,95 δισ. από το μερίδιό του και δεσμεύθηκε ότι δεν θα πουλήσει άλλες. Συνολικά, φέτος ο Musk έχει πουλήσει 94.202.321 μετοχές της Tesla σε μέση τιμή 243,46 δολάρια ανά μετοχή, έχοντας από αυτές έσοδα προ φόρων περίπου 22,93 δισ. δολαρίων.

Με τη νέα πώληση των μετοχών, η συνολική αξία των μετοχών που πούλησε ο Musk κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα αυξάνεται στα περίπου 40 δισ. δολάρια. Έτσι το μερίδιό του στην εταιρεία μειώνεται σε 424 εκατομμύρια μετοχές, ή περίπου το 13,4%. Ο Musk, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Tesla από το 2008, εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Twitter έχει σημαντικά χρέη, και ο Musk δανείστηκε χρήματα για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του. Το εταιρικό χρέος του Twitter έχει εκτιναχθεί σε περίπου 13 δισ. δολάρια, από 1,7 δισ. δολάρια που ήταν πριν από τη συμφωνία, μαζί με άλλους τύπους ομολόγων που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μετοχές. Το Twitter αντιμετωπίζει τώρα ετήσιες πληρωμές τόκων που πλησιάζουν τα 1,2 δισ. δολάρια – οι οποίες θα μπορούσαν να ανέβουν ακόμα περισσότερο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...