Ο πρόεδρος της FIA θέλει νέες ομάδες στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Εδώ και 6 χρόνια το grid της Formula 1 αποτελείται από 10 ομάδες και αρκετοί φαίνεται να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να εισέλθουν στον μαγικό της κόσμο, όπως ο Michael Andretti.

Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, με tweet του αποκάλυψε πως μίλησε με την ομάδα του ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία να επιτραπεί σε νέες ομάδες να εισέλθουν στη Formula 1. Συγκεκριμένα έγραψε:

Ζήτησα από την ομάδα μου στη FIA να εξετάσει την έναρξη μιας διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποψήφιες νέες ομάδες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA F1.

Η έναρξη μιας επίσημης διαδικασίας θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ένα ενδιαφερόμενο μέρος όπως ο Andretti να ενταχθεί στο grid της F1 στο μέλλον, αν και θα εξακολουθούσαν να υπάρχουν πολλά εμπόδια για κάθε υποψήφιο να διαπραγματευτεί.

Οι προσπάθειες του Andretti να μπει στο grid έχουν μέχρι στιγμής “βρει τοίχο” εν μέσω αβεβαιότητας από πολλές από τις υπάρχουσες ομάδες, επειδή πιστεύουν πως η είσοδος νέων ομάδων δεν θα ωφελούσε εμπορικά τη F1. Μόνο η McLaren και η Alpine έχουν δηλώσει δημόσια την υποστήριξή τους στα σχέδια του Andretti.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα Συμφωνία Ομονοίας που υπεγράφη το 2020, οι 10 ομάδες έχουν ορίσει το πως θα μοιράζονται τα χρήματα που απονέμονται από τα έσοδα της F1, πράγμα που σημαίνει πως η προσθήκη μιας 11ης ομάδας θα μπορούσε δυνητικά να μειώσει το μερίδιο τους.

Για να καταπολεμηθεί αυτό, η Συμφωνία Ομονοίας ορίζει πως κάθε νεοεισερχόμενος στη Formula θα πρέπει να πληρώσει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια ώστε να ενταχθεί στο grid, ποσό που θα μοιραστεί στις υπόλοιπες ομάδες.

Ωστόσο πολλοί έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους ότι αυτό το ποσό δεν είναι αρκετό για να αναπληρώσει τα πιθανά χαμένα έσοδα. Ο Andretti έχει πει πως είναι πρόθυμος να δώσει το συγκεκριμένο ποσό για να μπει στη Formula 1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...