Το R33 Skyline GT-R μπορεί να μην είναι το αγαπημένο GT-R πολλών αλλά όταν βλέπεις στον τίτλο το “Nismo” και στο τέλος εκείνο το “R”, τότε ξέρεις πως πρόκειται για κάτι ξεχωριστό.

Το ημερολόγιο έγραφε Νοέμβριος του 1997 όταν η Nissan λάνσαρε στην αγορά το πιο σκληροπυρηνικό R33 που είδε το φως της παραγωγής. Το όνομα του Nismo 400R. Το φαρδύ bodykit, ο νέος εμπρός προφυλακτήρας, το νέο carbon καπό, η μεγάλη πίσω αεροτομή και οι φανταστικές, διαιρούμενες ζάντες ελαφρού κράματος είναι τα στοιχεία που το διαφοροποιούσαν αισθητικά από οποιοδήποτε άλλο GT-R. Οι διαφορές όμως δεν είναι μόνο επιφανειακές.

1Διάβασε επίσης

Η ιστορία της Nismo

Το Nismo 400R διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, σκληρότερες και χαμηλότερες αναρτήσεις και έναν κινητήρα που ονομάζεται RB-X GT2. Πρόκειται για έναν υπερκυβισμένο RB26DETT στα 2,8 λίτρα, που αποδίδει 400 άλογα και 469 Nm, τα οποία περνούν στον δρόμο από το εξαιρετικό σύστημα τετρακίνησης του GT-R.

Μόλις 44 Nissan Skyline GT-R Nismo 400R κατασκευάστηκαν και όσοι σήμερα θέλουν να αποκτήσουν ένα, θα πρέπει να αφαιρέσουν από τον τραπεζικό τους λογαριασμό ποσό μεγαλύτερο των 2 εκατ. δολαρίων.