Δες πως λειτουργεί η αντλία θερμότητας στα αυτοκίνητα της Tesla

Σχετικά άρθρα

Το Model Y ήταν το πρώτο μοντέλο της Tesla που διέθετε μια ξεχωριστή αντλία θερμότητας για να ζεστάνει την καμπίνα των επιβατών, χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά η αυτονομία του αυτοκινήτου.

Πιο συγκεκριμένα, παρότι το ηλεκτρικό SUV της εταιρίας μοιράζεται το 75% των εξαρτημάτων του με το Model 3, το SUV της Tesla ήταν αυτό που έφερε την τελευταία και πιο σύγχρονη τεχνολογία της αυτοκίνησης.

Ένα από τα χρόνια παράπονα των πελατών της αμερικάνικης εταιρίας είναι ότι αυτή εξελίσσει τα αυτοκίνητά της έχοντας κατά νου το ήπιο κλίμα της California, όπου και εδρεύει η Tesla και αρχικά είχε το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων.

Όσο, όμως, μεγάλωνε η εταιρία τα παράπονα από ανθρώπους που κατοικούν σε περιοχές με πιο χαμηλές θερμοκρασίες ήταν όλο και πιο συχνά και έντονα, καθώς οι οδηγοί των μοντέλων της Tesla έβλεπαν την ηλεκτρική αυτονομία των αυτοκινήτων τους να μειώνεται σημαντικά, ειδικά όταν έπρεπε να ενεργοποιήσουν το σύστημα κλιματισμού για να ζεσταθούν. Ο λόγος, φυσικά, είναι ότι η ενέργεια για τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού αντλείται από τη μπαταρία.

Διάβασε επίσης

Τα ηλεκτρικά χάνουν έως και το 32% της αυτονομίας τους σε χαμηλές θερμοκρασίες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...