Η GM επενδύει σχεδόν 1 δισ. δολάρια για νέους V8 κινητήρες

Σχετικά άρθρα

Η General Motors έκανε γνωστό πως θα επενδύσει 918 εκατ. δολάρια σε 4 εργοστάσια της στις ΗΠΑ, με τα 854 εκατ. δολάρια να επενδύονται για την ανάπτυξη της έκτης γενιάς του Small Block V8 κινητήρα της και τα 64 εκατ. δολάρια να επενδύονται για την ανάπτυξη εξαρτημάτων για τα μελλοντικά της ηλεκτρικά οχήματα.

Συγκεκριμένα το εργοστάσιο Flint Engine Operations στο Μίσιγκαν θα λάβει 579 εκατομμύρια δολάρια για τη συναρμολόγηση του νέου V8 και την επεξεργασία του μπλοκ, του στροφάλου και της κυλινδροκεφαλής. Οι εργασίες για την αναβάθμιση του εργοστασίου θα ξεκινήσουν άμεσα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το εργοστάσιο θα συνεχίσει να κατασκευάζει τον 3,0-λιτρο turbodiesel κινητήρα.

Το εργοστάσιο Bay City Global Propulsion Systems στο Μίσιγκαν θα λάβει 216 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή των εκκεντροφόρων και των μπιελών του νέου V8 κινητήρα, όπως και την επεξεργασία του μπλοκ και της κυλινδροκεφαλής.

Το Rochester Operations στη Νέα Υόρκη θα λάβει συνολικά 68 εκατομμύρια δολάρια. Τα 56 εκατ. δολάρια θα επενδυθούν για τη δημιουργία γραμμών ψύξης των πακέτων μπαταριών και τα 12 εκατ. δολάρια για την κατασκευή των πολλαπλών εισαγωγής και των γραμμών καυσίμου του νέου V8.

Τέλος, το εργοστάσιο Defiance Operations στο Οχάιο θα λάβει 55 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, τα 47 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την κατασκευή του μπλοκ του V8 κινητήρα. Το εργοστάσιο θα λάβει επίσης 8 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη χύτευσης των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...