Elon Musk: Από τη Κίνα ο ανταγωνιστής της Tesla

Σχετικά άρθρα

Στο περιθώριο της χθεσινής ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου της Tesla, ο Elon Musk είπε μεταξύ άλλων πως τα πρώτα Cybertruck θα κατασκευαστούν εντός του έτους, αλλά η μαζική παραγωγή του pickup θα ξεκινήσει εντός του 2024.

Σε ερώτηση για το ποια εταιρία βλέπει πως μπορεί να ανταγωνιστεί την Tesla, ο Musk δεν κατονόμασε κάποια, αλλά είπε πως αυτή θα είναι πιθανότατα από τη Κίνα. Όπως τόνισε:

Αν είναι να μαντέψω, πιθανώς κάποια εταιρεία από την Κίνα είναι η πιο πιθανό να είναι δεύτερη μετά την Tesla.

Ήδη η BYD είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου που πουλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μιας και το 2022 πούλησε 911.410 ηλεκτρικά, έναντι 1.313.851 που πούλησε η Tesla.

Τέλος, ο Musk πρόσθεσε πως το Cybertruck θα γίνει το πρώτο μοντέλο της Tesla που θα εξοπλίζεται με το νέο της SOC τσιπ (System on Chip), το Hardwage 4, που είναι υπεύθυνο για τις αυτόνομες λειτουργίες και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...