Tesla: Κέρδη ρεκόρ τετάρτου τριμήνου

Σχετικά άρθρα

Κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών ανακοίνωσε η Tesla για το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 24,32 δισ. δολάρια, έναντι 24,16 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές, αυξημένα κατά 37% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2021, εκ των οποίων τα 467 εκατ. δολάρια προήλθαν από ρυθμιστικές πιστώσεις και τα 21,3 δισ. δολάρια από την αυτοκινητοβιομηχανία, καταγράφοντας αύξηση κατά 33% σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο, τα περιθώρια κέρδους της από την κατασκευή αυτοκινήτων διαμορφώθηκαν στο 25,9%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια τουλάχιστον πέντε τριμήνων.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο ανήλθαν στα 3,69 δισ. δολάρια ή 1,07 δολάρια ανά μετοχή σε σύγκριση με τα 2,32 δισ. δολάρια ή 0,68 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,19 δολάρια έναντι 1,13 δολαρίων που είχαν προβλέψει αναλυτές.

Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι ο μέσος όρος των τιμών πώλησης ακολουθεί καθοδική πορεία εδώ και πολλά χρόνια, ενώ σημείωσε ότι η “διαθεσιμότητα” είναι κάτι απόλυτα αναγκαίο για την Tesla προκειμένου να αναδειχθεί σε εταιρεία που πουλά πολλά εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την παραγωγή της όσο πιο γρήγορα μπορεί, σύμφωνα με την καθοδήγηση που είχε δώσει πρόσφατα και έκανε λόγο για ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 50% για τα επόμενα χρόνια, ενώ για φέτος βρίσκεται στο δρόμο για την επίτευξη του στόχου της που είναι να πουλήσει 1,8 εκατ. οχήματα.

Στις αρχές του μήνα, η Tesla ανακοίνωσε ότι ο αριθμός πώλησης και παραγωγής αυτοκινήτων της στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 άγγιξε νέο ιστορικό υψηλό, όμως ήταν κατώτερος των στόχων της ίδιας της εταιρείας και των προβλέψεων των αναλυτών. Συγκεκριμένα, η Tesla ανακοίνωσε την πώληση 405.278 αυτοκινήτων στο τρίμηνο που έληξε στα τέλη Δεκεμβρίου, με την παραγωγή της να ανήλθε στα 439.701 οχήματα. Καθ΄όλη τη διάρκεια του 2022, οι πωλήσεις έφθασαν τα 1,3 εκατ. οχήματα, αριθμός ρεκόρ για την Tesla.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...

Η Tesla αυξάνει τις τιμές του Model Y στην Ευρώπη

Η Tesla αυξάνει την τιμή του Model Y σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στις 22 Μαρτίου κατά περίπου 2.000 ευρώ, με την ανακοίνωση να γίνεται...
Autoblog.gr