Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla είναι εξαιρετικά ακριβά στην επισκευή τους, τόσο πολύ που οι ασφαλιστικές εταιρίες προτιμούν να τα βγάζουν ολική καταστροφή από το να πληρώσουν το κόστος επισκευής, με τα αυτοκίνητα να πωλούνται στη συνέχεια σε πλατφόρμες όπως το Copart και το IAA.

Την ίδια ώρα, ο Elon Musk λέει πως η Tesla προχωρά σε αλλαγές σχεδιασμού και λογισμικού στα αυτοκίνητα της για να μειώσει το κόστος επισκευής και τα ασφάλιστρα.

Όπως είπε, τα ασφάλιστρα από τις ασφαλιστικές εταιρείες “σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αδικαιολόγητα υψηλά” για τα αυτοκίνητα της Tesla και ότι ο ασφαλιστικός βραχίονας της Tesla άσκησε πίεση σε αυτές, προσφέροντας χαμηλότερες τιμές στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της.

Παράλληλα πρόσθεσε πως:

Θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος επισκευής ενός Tesla σε περίπτωση σύγκρουσης. Είναι αξιοσημείωτο το πόσο μικρές αλλαγές στη σχεδίαση του προφυλακτήρα (και) η παροχή ανταλλακτικών που απαιτούνται για την επισκευή σύγκρουσης έχουν τεράστια επίδραση στο κόστος επισκευής. Τα περισσότερα ατυχήματα είναι στην πραγματικότητα μικρά – ένα σπασμένο φτερό ή μια γρατσουνιά σε ένα μέρος του αυτοκινήτου.

Η Tesla ξεκίνησε τη δική της ασφαλιστική εταιρία τον Αύγουστο του 2019, υποσχόμενη έως και 30% χαμηλότερα ασφάλιστρα σε σύγκριση με άλλες ασφαλιστικές. Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, ο οικονομικός διευθυντής της Tesla, Zachary Kirkhorn είπε ότι η Tesla Insurance στο τέλος του 2022 δημιουργούσε ασφάλιστρα με ετήσιο ρυθμό 300 εκατομμυρίων δολαρίων και αυξανόταν με τριμηνιαία πτώση 20% – “γρηγορότερα από την ανάπτυξη των επαγγελματικών μας οχημάτων”.