Νομοθεσία της ΕΕ θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις του Alpine A110 στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο CEO της Alpine, Laurent Rossi, έκανε γνωστή την πρόθεση της εταιρίας να συνεχίσει να παράγει το A110 μέχρι το 2026, αλλά φαίνεται ότι η γαλλική εταιρία θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις αγορές εκτός Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο του 2024 και μετά θα τεθεί σε ισχύ μια νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αφορά τα πρότυπα ασφαλείας των νέων αυτοκινήτων. Αυτή θα επιβάλλει στους κατασκευαστές να τοποθετούν στα αυτοκίνητα κάμερες και αισθητήρες, ώστε να εξοπλίζονται με πιο προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

Η Alpine αναφέρει ότι το Α110 δεν θα μπορέσει να φέρει αυτά τα συστήματα, κάτι που θα καταστήσει δύσκολη την πώληση του στην Ευρώπη, αναγκάζοντας την να στραφεί στις αγορές που δραστηριοποιείται και βρίσκονται εκτός της ηπείρου μας.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος στο τμήμα μηχανολογικής εξέλιξης της Alpine, Robert Bonetto, είπε:

Το σχέδιό μας είναι το A110 να παραμείνει στην παραγωγή μέχρι το 2026 και προς το παρόν υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για αυτό. Εξακολουθούμε να επεκτείνουμε το ευρωπαϊκό δίκτυο αντιπροσώπων και πουλήσαμε κατά περίπου 30% περισσότερα αυτοκίνητα το 2022, περίπου 3.500, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όμως το αυτοκίνητο δεν συμμορφώνεται με τα νέα πρότυπα πιστοποίησης ενεργητικής ασφάλειας της ΕΕ που είναι γνωστά με την ονομασία General Safety Regulation 2 (GSR2), και έτσι οι επιλογές μας στην Ευρώπη θα περιοριστούν από τον Ιούλιο του 2024. Η τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού στο αυτοκίνητο προκειμένου να πληροί το πρότυπο θα ήταν πολύ ακριβή λύση και το κόστος δεν θα μπορούσε να αποσβεστεί πριν από το τέλος της παραγωγής.

Παρά την εισαγωγή του νέου κανονισμού της ΕΕ, η Alpine φαίνεται να μπορεί να εκμεταλλευτεί μια ειδική εξαίρεση που προβλέπεται για κατασκευαστές αυτοκινήτων με χαμηλό όγκο πωλήσεων, με τον Bonetto να προσθέτει:

Η ΕΕ χορηγεί εξαίρεση δύο ετών από το GSR2 σε κατασκευαστές αυτοκινήτων που πωλούν λιγότερα από 1.500 αυτοκίνητα το χρόνο εδώ. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να διατηρήσουμε το A110 στις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές μέχρι τον Ιούλιο του 2026 και ελπίζουμε να αναπτύξουμε την παρουσία μας στην αγορά εκτός ΕΕ, προκειμένου να διατηρήσουμε έναν βιώσιμο όγκο παραγωγής για την εταιρεία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Alpine A290. Στις 13 Ιουνίου η παρουσίαση του

Στο περιθώριο του φετινού 24ωρου αγώνα του Le Mans η Alpine θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του A290. Το ηλεκτρικό hothatch αποτελεί πρακτικά την...

H Alpine εισέρχεται στην Τουρκία

Αφού άνοιξε πολλά σημεία πώλησης στην Ιαπωνία, το Ισραήλ, το Μαρόκο και τη Σιγκαπούρη, η Alpine ανακοίνωσε ότι -από τον Μάρτιο του 2024- εισέρχεται...

Η Alpine κάνει γνωστές τις διαστάσεις του A290 και αποκαλύπτει το τιμόνι του

H Alpine έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων της έκδοσης παραγωγής του A290, δείχνοντας μας τις δοκιμές του αμιγώς ηλεκτρικού hot hatch...