Η Ferrari θα κάνει “μικρές προσαρμογές” στις διαδικασίες στρατηγικής

Σχετικά άρθρα

Ο Frederic Vasseur, κατά τη χθεσινή παρουσίαση του φετινού μονοθεσίου της Ferrari, δήλωσε πως η ομάδα σχεδιάζει να κάνει “μικρές προσαρμογές” στις διαδικασίες στρατηγικής της, αφού ολοκλήρωσε μια “εκτενή ανασκόπηση” των περσινών της αδυναμιών. Όπως είπε ο νέος επικεφαλής της Scuderia:

Ναι, θα κάνουμε κάποιες μικρές προσαρμογές. Αλλά αυτό που είπα την προηγούμενη φορά είναι ότι βλέπετε μόνο το ορατό μέρος του παγόβουνου. Και όταν μιλούσατε για στρατηγική, μιλούσατε για στρατηγό και στρατηγική.

Δεν είναι μόνο ένα άτομο που πατάει ένα κουμπί. Είναι το λογισμικό, είναι η ομάδα στο εργοστάσιο και είναι επίσης η επεξεργασία στο pit wall. Και έτσι είναι μια πλήρης εικόνα και όχι απλά ένα άτομο.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies, εξήγησε πως:

Έχει γίνει μια πολύ, πολύ εκτενής ανασκόπηση του 2022 στην ομάδα, εξετάζοντας που υστερούσαμε, γιατί δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε. Έχουμε μάθει μερικά από τα πράγματα πέρυσι με τον δύσκολο τρόπο, οπότε φυσικά είχαμε αυτή την ανασκόπηση 360 μοιρών. Αυτό που σημαίνει για εμάς είναι ότι επικεντρωνόμαστε στο να δώσουμε στους ανθρώπους μας την καλύτερη πλατφόρμα για να εκφραστούν.

Εξετάζουμε τις διαδικασίες μας, αναθεωρούμε τον τρόπο που εργαζόμαστε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι κάθε άτομο μπορεί να εκφραστεί στην καλύτερη περίπτωση ατομικά και φυσικά συλλογικά.

Η Ferrari ελπίζει να αφήσει πίσω της τα προβλήματα αξιοπιστίας που την ταλαιπώρησαν πέρυσι, με τον Enrico Gualtieri, τον επικεφαλής κινητήρα της Ferrari να αναγνώρισε ότι η αξιοπιστία ήταν η Αχίλλειος πτέρνα της ομάδας το 2022 και ήταν βασικός τομέας εστίασης κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι μονάδες ισχύος έχουν παγώσει από πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των υγρών, του λαδιού και των καυσίμων και οι μόνες τροποποιήσεις που επιτρέπονται είναι αυτές που σχετίζονται με την αξιοπιστία, που ήταν η Αχίλλειος πτέρνα μας την περασμένη σεζόν.

Έτσι, εργαστήκαμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να λύσουμε τα κύρια προβλήματα μας για να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο αξιοπιστίας. Αυτός ήταν ο στόχος μας για το 2023 και η δουλειά μας αυτόν τον χειμώνα βασίστηκε σε αυτό.

Ο Gualtieri συνέχισε αποκαλύπτοντας τη διαδικασία πίσω από την προσπάθεια της Ferrari να βελτιώσει την αξιοπιστία της μονάδας ισχύος, η οποία περιελάμβανε την αναθεώρηση των διαδικασιών συναρμολόγησης και τη δοκιμή “νέων λύσεων”.

Δουλέψαμε κυρίως σε εκείνους τους τομείς που μας έφεραν τα περισσότερα προβλήματα την περασμένη σεζόν. Έτσι εστιάσαμε στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και στους ηλεκτροκινητήρες. Ταυτόχρονα, προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία που αποκτήσαμε στην πίστα την περασμένη σεζόν και εξετάσαμε όλα τα σχόλια και τα σημάδια αδυναμίας από τα εξαρτήματα των μονάδων ισχύος που χρησιμοποιήσαμε.

Σαφώς, αυτό αφορούσε διάφορους τομείς σχεδιασμού ορισμένων εξαρτημάτων, αλλά ταυτόχρονα, αναθεωρήσαμε επίσης τις διαδικασίες συναρμολόγησης. Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τις βαθύτερες αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε στην πορεία και χρησιμοποιήσαμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε.

Αυτό αφορούσε όλους τους τομείς, από το σχεδιασμό μέχρι τον πειραματισμό για να δοκιμάσουμε νέες λύσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, αξιοποιήσαμε στο έπακρο την εμπειρία που αποκτήσαμε στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν και στη συνέχεια εξελίξαμε περαιτέρω ορισμένα από τα στοιχεία όπου ήταν απαραίτητο.

Η εργασία δεν τελειώνει ποτέ, με βάση τη συνεχή βελτίωση των εξαρτημάτων για να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο απαιτούμενο επίπεδο αξιοπιστίας.

Είχαμε κάποια θετικά σχόλια στον πάγκο δοκιμών, σε ορισμένες από τις αλλαγές που έχουμε εισαγάγει, αλλά ως συνήθως, η πίστα θα μας πει αν κάναμε καλή δουλειά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...