Με LFP μπαταρίες η Ford Mustang Mach-E, που θα μειώσουν την τιμή της

Σχετικά άρθρα

Η Ford μαθαίνουμε ότι θα τοποθετεί από φέτος LFP μπαταρίες στην Mustang Mach-E, και αυτό σημαίνει το αμιγώς ηλεκτρικό “άλογο” της Μπλε Οβάλ εταιρίας θα γίνει φθηνότερο. Η LFP μπαταρία είναι από τα αρχικά lithium ferro-phosphate, ήτοι μπαταρία ιόντων λιθίου με φωσφορικό λιθίου σιδήρου ως υλικό καθόδων.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των LFP μπαταριών είναι ότι το νικέλιο και το κοβάλτιο δεν περιλαμβάνονται στα συστατικά, και είναι αυτές ακριβώς οι πρώτες ύλες που κάνουν τις “συμβατικές” μπαταρίες ιόντων λιθίου τόσο ακριβές. Επιπλέον, οι LFP μπαταρίες διαρκούν περισσότερο, αλλά έχουν μειονέκτημα την μικρότερη χωρητικότητα τους.

Ωστόσο, η Ford αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα των LFP μπαταριών και ως εκ τούτου πρόκειται να τη χρησιμοποιήσει σε μεγάλη κλίμακα, με το νέο εργοστάσιο στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ να παράγει αυτές. Η αμερικάνικη εταιρία θα εξοπλίσει από φέτος την Mustang Mach-E με τις νέες LFP μπαταρίες. Εκτός από τη Mustang Mach-E, αυτές τις μπαταρίες θα λάβει το F-150 Lightning αλλά και τα μελλοντικά της μοντέλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...