Dacia: Απαράδεκτα τα βαριά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Ξεκάθαρα ενάντια στο τρομακτικά υψηλό βάρος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τέθηκε ο αντιπρόεδρος πωλήσεων, μάρκετινγκ και λειτουργιών της Dacia, Xavier Martinet, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην αποτελεσματικότητα για τον περιορισμό αυτού του χαρακτηριστικού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Υπογραμμίζοντας την εστίαση της Dacia στη μείωση του βάρους των αυτοκινήτων της, ιδιαίτερα πουλώντας τα μόνο με αυτό που θεωρεί “απαραίτητο” εξοπλισμό, ο Martinet είπε:

Εάν είμαστε σοβαροί για τη συλλογική μείωση των εκπομπών, τότε το υπερβολικό βάρος δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό. Είναι μια φιλοσοφία που έχουμε δείξει με το Spring, το οποίο ζυγίζει 975 κιλά και σκοπεύουμε να το κάνουμε και στο μέλλον.

Αυτό [το Spring] είναι ένα αυτοκίνητο που κινείται κατά μέσο όρο 40 χλμ. την ημέρα με μέση ταχύτητα 29 χλμ/ώρα. Δεν υπάρχει ανάγκη για μεγάλη, βαριά μπαταρία ή ισχυρό κινητήρα.

Δεν έχει νόημα. Είναι παράνοια να επιτρέπεις στους ανθρώπους να κατασκευάζουν οχήματα δύο ή τριών τόνων που είναι κατειλημμένα από ένα άτομο και τα οποία διανύουν μόλις 56 χλμ. την ημέρα.

Ερωτηθείς εάν η Dacia θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει περαιτέρω αυτή τη φιλοσοφία και ενδεχομένως να αναπτύξει ένα όχημα για να ανταγωνιστεί το Citroen Ami, ήτοι ένα μικρό αστικό μοντέλο, περιορισμένης ταχύτητας, ο Martinet είπε:

Δεν υπάρχει μία απάντηση στις λύσεις κινητικότητας σε αυτόν τον κατακερματισμένο κόσμο, με περισσότερες αλλαγές να έρχονται τα επόμενα 20 χρόνια από τα τελευταία 100. Ο καθένας πρέπει να έρθει με τα δυνατά του σημεία και αν προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε ο ένας τον άλλον, καταλήγουμε απλώς ως κακά αντίγραφα. Οι μάρκες πρέπει να καθορίσουν τις αξίες τους και τι αντιπροσωπεύουν. Νομίζω ότι η δύναμη της Dacia σήμερα είναι ότι η θέση της είναι εξαιρετικά ξεκάθαρη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...