Ecclestone: Οι φίλαθλοι δε θέλουν μια “Formula Hollywood”

Σχετικά άρθρα

Οι μάνατζερ της Formula 1 σε όλο τον κόσμο καυχιούνται ότι τα νούμερα τηλεθέασης του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος έχουν εκτοξευθεί στα ύψη από τη στιγμή που ανέλαβε τα εμπορικά δικαιώματα η Liberty Media. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει κυρίως στις ΗΠΑ, καθώς στη Γερμανία, μια άκρως παραδοσιακή χώρα για την F1, τα νούμερα τηλεθέασης πέφτουν δραματικά.

Το 2022, το Sky Deutschland είχε μετά βίας μόλις ένα εκατομμύριο θεατές ανά αγώνα, με το πρόβλημα να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Ο συνδρομητικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης για την F1 στη Γερμανία, όχι μόνο αντιμετωπίζει πρόβλημα να αυξήσει τους θεατές του, αλλά δεν μπορεί να βρει έναν τηλεοπτικό συνεργάτη για τη δωρεάν προβολή.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο, το Sky Deutschland υποχρεούται να προβάλει τέσσερις από τους 23 αγώνες στην “ελεύθερη” τηλεόραση. Πέρυσι ήταν το RTL. Αλλά για φέτος, ο εν λόγω σταθμός δεν ενδιαφέρθηκε. Αιτία; Η πολύ ακριβή μετάδοση, με τη Formula 1 να μην είναι αρκετά βιώσιμη για τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς ARD και ZDF. Το Ran (Sat1, Pro7) φαινόταν να ήθελε τη μετάδοση, αλλά πρόσφατα ακύρωσε τις συνομιλίες.

Και το ερώτημα που γεννάτε είναι γιατί η Formula 1, που επί των ημερών του Michael Schumacher ήταν ο βασιλιάς της τηλεθέασης στη Γερμανία, έγινε το φτωχό παιδί του ενδιαφέροντος;

Σε συνέντευξη του, το πρώην αφεντικό της Formula 1, Bernie Ecclestone δήλωσε:

Αυτό που είναι επιτυχία στις ΗΠΑ δεν τυχαίνει τόσο καλής υποδοχής στην Ευρώπη. Και το αντίστροφο. Στη Γερμανία λείπει ένας σταρ οδηγός, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος. Δεν νομίζω ότι οι Γερμανοί ειδικότερα μπορούν να θεωρηθούν ανόητοι. Η Formula 1 σχεδιάζεται ολοένα και περισσότερο για την αγορά των ΗΠΑ, γίνεται όλο και περισσότερο μια Formula Hollywood.

Το σόου είναι τα πάντα, το άθλημα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ο αγώνας στο Las Vegas αυτή τη χρονιά θα είναι η κορωνίδα. Αλλά νομίζω ότι οι Γερμανοί εξακολουθούν να θέλουν να δουν έναν αθλητικό αγώνα, όχι μια απάτη. Η ισορροπία μεταξύ σόου και αθλητισμού απλά δεν ταιριάζει πια.

Κλείνοντας, ο 92χρονος δισεκατομμυριούχος λυπάται που τα Μέσα μιλούν πάρα πολύ για τα μονοθέσια και σχεδόν ποτέ για τους πρωταγωνιστές, τους οδηγούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...