Rivian: Πρόβλεψη για παραγωγή 50.000 οχημάτων το 2023

Σχετικά άρθρα

To 2022 ήταν το πρώτο πλήρες έτος παραγωγής για τη Rivian, με την αμερικάνικη εταιρία να κατασκευάζει το περασμένο έτος 25.051 οχήματα και να παραδίδει στους πελάτες της τα 20.332.

Το εργοστάσιο της εταιρείας στην πόλη Normal του Ιλινόις λειτουργεί σε δύο βάρδιες και έχει ήδη επιτύχει ρεκόρ παραγωγής 200 οχημάτων ημερησίως. Υποθέτοντας ότι ένας τέτοιος ρυθμός θα είναι σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η Rivian θα μπορούσε να παράξει πάνω από 60.000 αυτοκίνητα.

Ωστόσο, η Rivian γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει 50.000 οχήματα φέτος, σημαντικά λιγότερα από ό,τι περίμεναν πολλοί αναλυτές, οι οποίοι ανέμεναν ένα νούμερο κοντά στις 67.000. Κατά την επιστολή της εταιρείας προς τους μετόχους για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, η αμερικάνικη start-up σημείωσε ότι παρήγαγε 10.020 οχήματα το τέταρτο τρίμηνο και παρέδωσε 8.054 οχήματα.

Πρόσθεσε δε, ότι η αλυσίδα εφοδιασμού συνεχίζει να είναι το κύριο πρόβλημα περιορισμού της παραγωγής, με τις προκλήσεις των ελλείψεων να υπάρχουν και το 2023. Παρόλα αυτά, η Rivian αναμένει ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα είναι πιο προβλέψιμες φέτος.

Συνεχίζοντας, η Rivian αναφέρει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 επιβράδυνε σκόπιμα τη παραγωγή εμπορικών βαν της, για να της επιτρέψει να παρουσιάσει το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης Enduro και τα νέα πακέτα μπαταριών LFP. Επιπλέον, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους σκοπεύει να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή των R1S και R1T κατά τη δεύτερη βάρδια παραγωγής τους, αλλά κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου σκοπεύει να παύσει την παραγωγή των R1S και R1T για να προετοιμαστεί για την ενοποίηση των τεχνολογιών οχημάτων που σχεδιάζει να εφαρμόσει το 2024.

Μιλώντας για το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης Enduro για το Rivian R1S, αυτό θα αποτελείται από μια μεγαλύτερη μπαταρία και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (έναν ανά άξονα). Η αυτονομία του αμιγώς ηλεκτρικού SUV ανακοινώνεται στα 390 μίλια (623 χλμ.), σημαντικά μεγαλύτερη από την αυτονομία των 321 μιλίων (517 χλμ.) της τρέχουσας επιλογής για το R1S. Με το νέο σύστημα μετάδοσης, το R1S θα ολοκληρώνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Bonus

Δες ένα Rivian R1T να ρυμουλκεί και να επαναφέρει στο δρόμο ένα φορτηγό, ο οδηγός του οποίου είχε χάσει τον έλεγχο με αποτέλεσμα το φορτηγό να κολλήσει στο χώμα. Το περιστατικό συνέβη σε έναν επαρχιακό δρόμο στο νότιο τμήμα της πόλης Moab, στην πολιτεία της Utah.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Rivian παρουσίασε τα R2, R3 και R3X

H Rivian παρουσίασε σήμερα τόσο το R2, όσο και ένα μικρότερο αυτοκίνητο, το R3 που θα προσφέρεται και στην έκδοση R3X. Ξεκινώντας από το R2....

Διέρρευσαν τεχνικά χαρακτηριστικά του Rivian R2

Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Μαρτίου η Rivian θα παρουσιάσει το R2S και σήμερα διέρρευσαν τα τεχνικά του χαρακτηρισιτκά. Τα αρχεία προέρχονται από το ίδιο...