Εκτός από αυτοκινητοβιομηχανία, η Tesla είναι εταιρεία τεχνολογίας και λογισμικού, ενώ ταυτόχρονα είναι και εταιρεία ενέργειας. Γι’αυτό, στο περιθώριο της φετινής Ημέρας Επενδυτών που διεξήχθη προχθές στο εργοστάσιο της στο Τέξας, η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ένα νέο πρόγραμμα για απεριόριστη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά την διάρκεια της νύχτας, με χρέωση μόλις 30 δολαρίων το μήνα.

1

Η εγγυημένη φόρτιση για 1 δολάριο την ημέρα, ενώ οι άνθρωποι κοιμούνται θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ακόμα παράγοντα που θα “αλλάξει το παιχνίδι” για την Tesla και για το ηλεκτρικό δίκτυο των ΗΠΑ, γενικά. Η επιχείρηση ενέργειας της Tesla δεν έχει σημειώσει τη ραγδαία άνθηση που περίμενε ο κόσμος, ωστόσο αναπτύσσεται γρήγορα και μετατρέπεται σε εταιρεία κοινής ωφελείας.

2

Ως μέρος του τμήματος λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, η Tesla συνεργάζεται με τους ιδιοκτήτες των Powerwall της, ώστε οι τελευταίοι να δημιουργήσουν ένα δικό τους δίκτυο. Η Tesla θα αγοράσει ενέργεια από τους ιδιοκτήτες των Powerwall και στη συνέχεια θα την πουλά, κάτι που θα συμβάλλει στην αντιστάθμιση των υψηλών τιμών του ρεύματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, και διασφαλίζει ότι θα υπάρχει πλεονάζουσα αποθηκευμένη ενέργεια διαθέσιμη σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας.

3

Το πρόγραμμα των εικονικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Tesla είναι ουσιαστικά ένα σκαλοπάτι για το λανσάρισμα της δικής της επιχείρησης ενέργειας, της Tesla Electric, που θα επιτρέπει να προσφέρει το πρόγραμμα φόρτισης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο, αυτό θα είναι αρχικά διαθέσιμο από τον ερχόμενο Ιούλιο, μόνο σε ιδιοκτήτες του Tesla Powerwall και ζουν στο Τέξας.