Η Lamborghini αποκάλυψε σήμερα τις πρώτες λεπτομέρειες του plug-in υβριδικού κινητήρα που θα διαθέτει ο διάδοχος της Aventador. Το supercar έχει κωδική ονομασία LB744 και φέρει έναν νέο ατμοσφαιρικό V12 6.500 κ.εκ κινητήρα, με κωδική ονομασία L545, που σε σχέση με τον κινητήρα της Aventador έχει τοποθετηθεί περιστραμμένος κατά 180 μοίρες.

Ζυγίζει 218 κιλά, 17 κιλά λιγότερο από τον κινητήρα της Aventador και αποδίδει 825 άλογα στις 9.250 σ.α.λ με 725 Nm ροπής στις 6.750 σ.α.λ, όντας 55 ίππους δυνατότερος από τον κινητήρα της Aventador Ultimae. Επίσης έχει αυξημένο λόγο συμπίεσης (12,6:1 σε σύγκριση με 11,8:1 για τον κινητήρα της Aventador Ultimae). Ο πανίσχυρος ατμοσφαιρικός κινητήρας στροφάρει έως τις 9.500 σ.α.λ και συνδυάζεται με 3 ηλεκτροκινητήρες.

Ο V12 κινητήρας στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς, εκεί όπου υπάρχει ο ένας ηλεκτροκινητήρας, ενώ στον μπροστά άξονα υπάρχουν δύο ακόμη ηλεκτροκινητήρες. Ο κάθε ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 150 άλογα και ζυγίζει 18,5 κιλά. Οι μπροστά παράγουν 350 Nm ροπής και ο πίσω 150 Nm ροπής.

Συνολικά το plug-in υβριδικό σύστημα αποδίδει 1.015 άλογα, με το νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη να είναι τοποθετημένο εγκάρσια, με τον V12 κινητήρα να είναι τοποθετημένος στον διαμήκη άξονα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος χώρος στο κεντρικό τούνελ για μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 3,8 kWh.

Το κιβώτιο ζυγίζει 193 κιλά και δεν είναι μόνο ελαφρύτερο από αυτό της Huracan, αλλά αλλάζει και γρηγορότερα τις ταχύτητες. Η Lamborghini λέει πως το κιβώτιο αυτό θα τοποθετηθεί και στον διάδοχο της Huracan.

Η μπαταρία υψηλής ειδικής ισχύος (4500 W/kg) έχει μήκος 1,55 μέτρα, ύψος 30,1 εκατοστά και πλάτος 24 εκατοστά, φορτίζει με φορτιστή έως 7 kW, με τη πλήρη φόρτιση της να χρειάζεται μισή ώρα. Επίσης μπορεί να φορτίσει και μέσω του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, ή απευθείας από τον V12 κινητήρα σε μόλις 6 λεπτά.

Ο διάδοχος της Aventador θα είναι τετρακίνητος, θα μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά με τους μπροστινούς ηλεκτροκινητήρες όταν ο οδηγός επιλέξει την όπισθεν, ενώ το αυτοκίνητο μπορεί για κάποια χιλιόμετρα να κινηθεί και αποκλειστικά και με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες του. Ωστόσο λόγω της μικρής μπαταρίας, η αυτονομία αυτή δεν αναμένεται να είναι μεγαλύτερη των 8 χιλιομέτρων.  Σύμφωνα με την Lamborghini, ο διάδοχος της Aventador εκπέμπει 30% λιγότερο CO2 από την Aventador Ultimae.