Mitsubishi: 16 νέα μοντέλα μέσα στην επόμενη πενταετία

Σχετικά άρθρα

Η Mitsubishi ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο μεσοπρόθεσμο πλάνο που επιταχύνει τις προσπάθειές της στη μετάβαση της στην ηλεκτροκίνηση. Ονομάζεται Challenge 2025 και δίνει έμβαση στα υβριδικά, στα plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Συνολικά 16 νέα αυτοκίνητα θα βγάλει στην αγορά η Mitsubishi μέσα στην επόμενη πενταετία, με τα 9 από αυτά να είναι ηλεκτροκίνητα -5 υβριδικά και 4 ηλεκτρικά.

Μέσα στη τριετία 2023-2025 η Mitsubishi θα παρουσιάσει ένα νέο pickup, τον διάδοχο του L200, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024, ενώ έναν χρόνο αργότερα θα παρουσιαστεί ένα PPV (Pickup-based Passenger Vehicle), ένα SUV με πλαίσιο τύπου σκάλας, που θα αντικαταστήσει το Mitsubishi Pajero Sport. Και τα δύο αυτοκίνητα θα παίρνουν κίνηση από κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ θα ακολουθήσει ένα επταθέσιο SUV και ένα πενταθέσιο υβριδικό SUV.

Μέχρι το 2028, η Mitsubishi σκοπεύει να λανσάρει πολλά ηλεκτρικά οχήματα: ένα pickup, ένα πενταθέσιο SUV και δύο ηλεκτρικά που θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με τη Renault και τη Nissan. Επιπλέον η εταιρία θα βγάλει στην αγορά minivan με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και υβριδικά, την υβριδική έκδοση του Xpander και ένα kei car για την Ιαπωνία.

Μέχρι το 2030, η ιαπωνική μάρκα ελπίζει οι μισές παγκόσμιες πωλήσεις της να αποτελούνται από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Για να φτάσει εκεί, θα επενδύσει 200 δισ. γιεν (1,39 δισ. ευρώ) για τη προμήθεια μπαταριών 15 GWh. Το πλάνο απαιτεί επιπλέον επενδύσεις μεταξύ 1,4 και 1,8 τρισ. γιεν (9,74 – 12,52 δισ. ευρώ) στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και εγκαταστάσεων έως το 2030. Εν τω μεταξύ, οι εκπομπές CO2 σε όλο το φάσμα προβλέπεται να μειωθούν κατά 40% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και οι λειτουργικές εκπομπές κατά 50%, βοηθώντας την αυτοκινητοβιομηχανία να πλησιάσει σε ένα μέλλον ουδέτερο από άνθρακα.

Μετά το 2035, η γκάμα της Mitsubishi θα αποτελείται μόνο από υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα. Η επίτευξη του φιλόδοξου στόχου θα γίνει με την ενίσχυση των δεσμών με τους εταίρους της συμμαχίας Renault και Nissan. Ήδη το νέο ASX δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα Renault Captur με τα σήματα της Mitsubishi, ενώ και το νέο Colt, που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος, θα είναι ουσιαστικά ένα ανανεωμένο Renault Clio.

Η εταιρία έχει θέσει ως στόχο να πουλά περισσότερα από 1,1 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως μέχρι το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου 2026 και λειτουργικό κέρδος 220 δισεκατομμυρίων γιεν (1,53 δισ. ευρώ), με περιθώριο κέρδους 7%. Πέρυσι η εταιρία πούλησε 866.000 αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...