Σπάνια BMW M3 (E30) Convertible του 1989 πουλήθηκε για €95.500

Σχετικά άρθρα

Αν είναι δύσκολο να βρεις μια αυθεντική BMW M3 (E30) σε καλή κατάσταση, σκέψου ότι αν θες την ανοιχτή έκδοση της είναι σαν να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

Από το 1986 μέχρι το 1990, η γερμανική εταιρία κατασκεύασε 16.585 Coupe και μόλις 786 Convertible, κάνοντάς την ιδιαίτερα σπάνια, γι’αυτό οι τιμές της βρίσκονται στα ύψη. Όλες ήταν αριστεροτίμονες, και με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, όντας χειροποίητες στις εκάστοτε απαιτήσεις των ιδιοκτητών.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι του 1989 και είναι βαμμένο στο μπλε Macao Blue μεταλλικό χρώμα. Πρόσφατα πουλήθηκε -μέσω δημοπρασίας του Collecting Cars- για 95.500 ευρώ, με το οδόμετρο του αυτοκινήτου να αναγράφει μόλις 80.407 χιλιόμετρα, σχετικά λίγα λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του. Ωστόσο, ακόμα καλύτερο είναι το γεγονός ότι ανακαινίστηκε εκτενώς από το BMW Classic τμήμα, καθιστώντας το ένα πολύ καλό κλασικό αυτοκίνητο, τόσο μηχανικά όσο και αισθητικά.

Κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής της M3 Convertible από το ειδικό τμήμα της γερμανικής εταιρίας, το αυτοκίνητο “φόρεσε” τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων της M5 της εποχής. Ωστόσο, αργότερα αυτός αντικαταστάθηκε από τον σωστό κινητήρα (S14) της M3 E30, και το αντίστοιχο 5-τάχυτο κιβώτιο, από τη BMW Classic.

Στο πλαίσιο της πλήρους μηχανικής ανακατασκευής, το κιβώτιο ταχυτήτων, ο άξονας μετάδοσης, οι σωληνώσεις των γραμμών των φρένων, το ψυγείο λαδιού, ο άξονας μετάδοσης, τα πίσω ημιαξόνια, η εξάτμιση και όλο το σύστημα του κλιματισμού, καθώς και πολλά άλλα μέρη αντικαταστάθηκαν με καινούρια.

Μηχανικά, κάτω από το καπό υπάρχει ο 2,3-λίτρων 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας, απόδοσης 195 ίππων, όντας καταλυτικός, που συνδυάζεται με το 5-τάχυτο χειροκίνητο Getrag 265. Από πλευράς επιδόσεων, για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 6,9 δευτ και η τελική του ταχύτητα ανακοινώνεται στα 235 χλμ/ώρα, όντας το ταχύτερο τετραθέσιο ανοιχτό αυτοκίνητο της εποχής του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί Honda S2000 του 2001 με μόλις 1.525 χλμ.

Το Honda S2000 είναι αναμφισβήτητα ένα διαχρονικό αυτοκίνητο και τα τελευταία χρόνια οι τιμές του έχουν αγγίξει την στρατόσφαιρα, καθώς δεν είναι λίγες οι...

BMW M2 CSL από την Alpha-N Performance

Η Alpha-N Performance πρόλαβε την BMW και παρουσίασε την CSL έκδοση της νέας γενιάς της M2. Στιλιστικά η εταιρία τοποθετεί στην Μ2 νέο bodykit...

Αυτό είναι το BMW Vision Neue Klasse X Concept

Αυτό είναι το Vision Neue Klasse X Concept, το νέο πρωτότυπο της BMW που θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μας δείχνουν το...
Autoblog.gr