H Alpine παρουσίασε το A110 San Remo 73

Σχετικά άρθρα

Μετά την έκδοση Tour de Corse 75 του A110 που αποκαλύφθηκε το 2022, η Alpine παρουσίασε σήμερα το A110 San Remo 73, με την έκδοση να κυκλοφορήσει σε μόλις 200 αυτοκίνητα και να αποτίει φόρο τιμής στο ένδοξο παρελθόν ράλι της μάρκας.

Με αυτή τη νέα έκδοση, η Alpine γιορτάζει την 50ή επέτειο μιας ιστορικής στιγμής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, που δεν είναι άλλη από τη νίκη στο Rallye Sanremo, όπου παράλληλα κατέκτησε και το πρωτάθλημα κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Το 1973 θεωρείται η χρονιά που γεννήθηκε ο θεσμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) υπό την αιγίδα της FIA, με την πρώτη χρονιά να αποτελείται από 13 αγώνες. Οι περισσότεροι από τους αυτούς ήταν προηγουμένως μέρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι ή του Διεθνούς Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, τα οποία προϋπήρχαν.

Πρώτος αγώνας της σεζόν του 1973 ήταν το Rallye Monte-Carlo και έπρεπε να φτάσουμε μέχρι τον 10ο αγώνα για να σφραγιστεί ο τίτλος των κατασκευαστών. Αυτός, ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του WRC, πήγε στα χέρια της Alpine Renault, με τον Jean-Luc Therier να κατακτά τη νίκη στο Rallye Sanremo, μετά από 37 ειδικές και 520 αγωνιστικά χλμ. σε μεικτές επιφάνειες (άσφαλτος και χώμα). Ενδιαφέρον έχει ότι από το 1973 έως το 1978, το WRC απένειμε πρωτάθλημα μόνο για τον κατασκευαστή.

Επιπλέον, για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο αγωνιστικό Alpine A110 1800 που πήρε το πρώτο πρωτάθλημα ανήκει σήμερα σε Έλληνα συλλέκτη, ο οποίος το έχει στην κατοχή του από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, αφού πρώτα είχε περάσει από τα χέρια του Έλληνα αγωνιζόμενου “Σιρόκο”, κατά κόσμον Τάσος Λιβιεράτος.

Αφήνοντας την ιστορία στην άκρη, το νέο A110 San Remo 73 ξεχωρίζει από το χρωματισμό του, που φέρει το ίδιο livery με το αγωνιστικό, με το γαλάζιο χρώμα να το ονομάζει Original Caddy Blue. Η carbon οροφή είναι σε κόκκινο χρώμα και υπάρχουν ασπρόμαυρα γραφικά, ειδικά σήματα, λευκές ζάντες αλουμινίου 18″, δαγκάνες της Brembo και στο εσωτερικό συναντάμε τα bucket καθίσματα της Sabelt στα οποία έχει ραφτεί το World Champion 73″.

Μηχανικά, φέρει τον 1.800άρη turbo κινητήρα, απόδοσης 300 ίππων και 340 Nm ροπής. Οι παραγγελίες για το Alpine A110 San Remo 73 ανοίγουν στις 17 Μαρτίου στη Γαλλία, όπου είναι διαθέσιμο στην τιμή των 89.000 ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Alpine A290. Στις 13 Ιουνίου η παρουσίαση του

Στο περιθώριο του φετινού 24ωρου αγώνα του Le Mans η Alpine θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του A290. Το ηλεκτρικό hothatch αποτελεί πρακτικά την...

H Alpine εισέρχεται στην Τουρκία

Αφού άνοιξε πολλά σημεία πώλησης στην Ιαπωνία, το Ισραήλ, το Μαρόκο και τη Σιγκαπούρη, η Alpine ανακοίνωσε ότι -από τον Μάρτιο του 2024- εισέρχεται...

Η Alpine κάνει γνωστές τις διαστάσεις του A290 και αποκαλύπτει το τιμόνι του

H Alpine έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων της έκδοσης παραγωγής του A290, δείχνοντας μας τις δοκιμές του αμιγώς ηλεκτρικού hot hatch...