Η McLaren δέχτηκε επένδυση 80 εκατ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

Το McLaren Group έλαβε κεφαλαιακή ενίσχυση 70 εκατ. λιρών (80 εκατ. ευρώ) από τους υφιστάμενους μετόχους της, ως μέρος μιας ευρύτερης άντλησης κεφαλαίων ύψους 500 εκατ. λιρών (570 εκατ. ευρώ), προκειμένου να χρηματοδοτήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο για να εξηλεκτρίσει τη γκάμα των μοντέλων της.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν μόνο από την McLaren Automotive, με τη θυγατρική της, McLaren Racing να είναι πλέον αυτόνομη οντότητα εντός του ομίλου και να μην χρειάζεται πρόσθετη οικονομική υποστήριξη. Η βρετανική εταιρία έχει ως μετόχους τα κρατικά επενδυτικά ταμεία του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και έναν αριθμό άλλων ιδιωτών επενδυτών.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η βρετανική εταιρεία αναγκάστηκε να πουλήσει τμήμα της συλλογής κληρονομιάς της για να συγκεντρώσει κεφάλαια που επενδύθηκαν στην Artura, όπου το plug-in υβριδικό σύνολο της χρειαζόταν ορισμένες τεχνικές αναβαθμίσεις, προτού ξεκινήσουν οι παραδόσεις του αυτοκινήτου.

Αυτές οι αναβαθμίσεις έχουν επηρεαστεί από τις καθυστερήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που εμποδίζουν την παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων, αναγκάζοντας την εταιρεία με έδρα το Woking να επιβραδύνει τη παραγωγή και τις παραδόσεις της Artura μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

ΠηγήSky.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...