Η Scout της VW πήρε κίνητρα 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το εργοστάσιο της στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, Henry McMaster, υπέγραψε τη Δευτέρα νόμο που εγκρίνει κρατικά κίνητρα ύψους 1,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την νεοσυσταθείσα μάρκα της Volkswagen, την Scout Motors.

Τα κίνητρα αφορούν την κατασκευή εργοστασίου, το οποίο θα κοστίσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ούτως ώστε η μάρκα με αποκλειστικά εκτός δρόμου γκάμα να παράγει τα pickup και SUV της.

Επιπλέον, ο υπουργός Εμπορίου της Νότιας Καρολίνας, Harry Lightsey, δήλωσε ότι το εργοστάσιο πιθανότατα θα λάβει έως και 180 εκατομμύρια δολάρια σε φορολογικές πιστώσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Scout αναφέρει ότι ελπίζει να δημιουργήσει 4.000 θέσεις εργασίας και να παράγει 200.000 οχήματα ετησίως.

Η Scout θα προσφέρει τα μοντέλα της μόνο στην αγορά των ΗΠΑ και αρχικά θα διαθέτει στη γκάμα της ένα ηλεκτρικό pickup και ένα ηλεκτρικό SUV. Η νέα εταιρία έχει έδρα στις ΗΠΑ και είναι ανεξάρτητη, όπως η Audi και η Porsche, και θα επιφορτιστεί με την ανάπτυξη, τη σχεδίαση, την εξέλιξη και την κατασκευή του ηλεκτρικού pickup και του ηλεκτρικού SUV.

Η έναρξη της κατασκευής του εργοστασίου προγραμματίζεται για τα μέσα του 2023, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2026.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...