Η Volkswagen ανακοίνωσε επίσημα πως θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα, όπου εκεί θα συναρμολογεί τα μοντέλα της Scout. Το εργοστάσιο θα βρίσκεται στη πόλη Blythewood και θα κοστίσει 2 δισ. δολάρια.

Σε αυτό θα απασχολούνται περίπου 4.000 άτομα, που θα κατασκευάζουν ετησίως περίπου 200.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως. Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στα μέσα του 2023 και θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του 2026.

Η Scout θα προσφέρει τα μοντέλα της μόνο στην αγορά των ΗΠΑ και αρχικά θα διαθέτει στη γκάμα της ένα ηλεκτρικό pickup και ένα ηλεκτρικό SUV. Η νέα εταιρία έχει έδρα στις ΗΠΑ και είναι ανεξάρτητη, όπως η Audi και η Porsche. Θα επιφορτιστεί με την ανάπτυξη, τη σχεδίαση, την εξέλιξη και την κατασκευή του ηλεκτρικού pickup και του ηλεκτρικού SUV, με τα πρωτότυπα τους να παρουσιάζονται το 2023 και τρία χρόνια μετά, το 2026, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Τα αυτοκίνητα θα βασίζονται σε “μια νέα ιδέα τεχνικής skateboard πλατφόρμας” και στόχος της εταιρίας είναι να κατέχει το 10% του μεριδίου αγοράς των ηλεκτρικών pickup και των μεγάλων, σκληροτράχηλων SUVs, γνωστά και ως R-SUVs.