Wolff: Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε να κερδίσουμε τη Red Bull φέτος

Σχετικά άρθρα

Ο Toto Wolff δήλωσε πως δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύει πως μπορεί φέτος η Mercedes να καταφέρει να μειώσει τη διαφορά από τη Red Bull σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να την κερδίσει σε κάποιο GP, αλλά επιμένει πως αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσουν να προσπαθούν.

Η Red Bull είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στο grid αυτή τη στιγμή, έχοντας κάνει το 1-2 και στα δύο πρώτα Grand Prix της σεζόν, με την RB19 να δείχνει ικανή να είναι περίπου 1 δευτερόλεπτο ταχύτερη στον γύρο από την δεύτερη ταχύτερη ομάδα.

Ενώ ο Christian Horner θεωρεί πως η διαφορά της Red Bull με τις άλλες ομάδες θα μειωθεί στα επόμενα GP, οι υπόλοιπες ομάδες δηλώνουν το αντίθετο, λέγοντας πως η Red Bull έχει ήδη πάρει και τα δύο πρωταθλήματα.

Ο Wolff είπε πως μπορεί να χρειαστούν πολλοί μήνες μέχρι να αρχίσει η Mercedes να απειλεί τη Red Bull, προσθέτοντας:

Έχουν διεξαχθεί μόλις δύο αγώνες φέτος, αλλά είναι ρεαλιστικό να πούμε, όταν κοιτάζουμε τη διαφορά, πως δεν μπορούμε να τους κερδίσουμε φέτος.

Αλλά θέλουμε απλώς να τα δώσουμε όλα όσα έχουμε και μετά να δούμε ποιο είναι το αποτέλεσμα. Μπορέσαμε να προλάβουμε πολλά πέρυσι με ένα αυτοκίνητο που αναπηδούσε πάρα πολύ και που κατά κάποιο τρόπο επισκίαζε τα πάντα. Επιτέλους κερδίσαμε έναν αγώνα και πλησιάσαμε πιο κοντά τους, και νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι η φιλοδοξία μας.

Ο Wolff θεωρεί πως μπορεί να χρειασθεί έως και ένας χρόνος μέχρι η Mercedes να έχει τελικά ένα πλήρες πακέτο που μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσα τη Red Bull.

Νομίζω ότι η διάρκεια [του χρόνου] είναι πιθανώς μεταξύ 6 και 12 μηνών, γιατί αυτός ήταν ο χρόνος που πραγματικά χρειάστηκε [πέρυσι] για να καταλάβουμε τι συνέβαινε στην πραγματικότητα με το αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει απλώς να έχουμε διπλάσια ταχύτητα ανάπτυξης, άρα μεγαλύτερη ρυθμό ανάπτυξης. Η λογική λέει ότι για τη Red Bull, τα κέρδη τους θα είναι σταδιακά μικρότερα εάν η ιδέα είναι ώριμη.

Πιστεύω ότι όσον αφορά την αεροδυναμική, και με το χρόνο αεροδυναμικής σήραγγας, αυτό μπορεί να βοηθήσει λίγο, αλλά όχι πολύ. Απλώς, πρέπει να συνεννοηθούμε και αν καταλάβουμε βασικά πού πρέπει να τοποθετήσουμε το αυτοκίνητο, τότε τα βήματα θα είναι μεγάλα. Αλλά πρέπει να είμαστε τέλειοι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...