Οι δοκιμές ανάπτυξης της νέας γενιάς της Boxster συνεχίζονται από τους μηχανικούς της Porsche, με το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί το 2025 μαζί με την Cayman. Η νέα Boxster βασίζεται στο Mission R Concept και το βάρος του της θα ανέρχεται κοντά στα 1.650 κιλά, περίπου 300 κιλά περισσότερο από τη σημερινή γενιά.

Τόσο η νέα Boxster, όσο και η νέα Cayman θα χρησιμοποιούν την PPE πλατφόρμα και εκτός από πισωκίνητα, θα προσφέρονται και ως τετρακίνητα. Η αυτονομία τους θα ανέρχεται περί στα 400 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, με την Boxster να διατηρεί την υφασμάτινη οροφή. Χάρη στη τεχνολογία 800V, η μπαταρία τους θα μπορείς να φορτίσει από το 5 έως το 80% μέσα σε 15 λεπτά.

Η παραγωγή τους θα γίνεται στο κύριο εργοστάσιο της Porsche στο Zuffenhausen, στο οποίο η εταιρία θα επενδύσει 500. εκατ. δολάρια προκειμένου αυτό να είναι ικανό να κατασκευάζει τα νέα ηλεκτρικά σπορ μοντέλα, ενώ θα μπορεί παράλληλα να κατασκευάζει και όλες τις εκδόσεις τις 911.

Η Porsche θέλει έως το 2025 το 50% των ετήσιων πωλήσεων της να αποτελείται από υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ έως το 2030 θέλει το 80% του συνόλου των ετήσιων πωλήσεων της να απαρτίζεται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.