Η ηλεκτρική Porsche Boxster συνεχίζει τις δοκιμές

Σχετικά άρθρα

Οι δοκιμές ανάπτυξης της νέας γενιάς της Boxster συνεχίζονται από τους μηχανικούς της Porsche, με το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί το 2025 μαζί με την Cayman. Η νέα Boxster βασίζεται στο Mission R Concept και το βάρος του της θα ανέρχεται κοντά στα 1.650 κιλά, περίπου 300 κιλά περισσότερο από τη σημερινή γενιά.

Τόσο η νέα Boxster, όσο και η νέα Cayman θα χρησιμοποιούν την PPE πλατφόρμα και εκτός από πισωκίνητα, θα προσφέρονται και ως τετρακίνητα. Η αυτονομία τους θα ανέρχεται περί στα 400 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, με την Boxster να διατηρεί την υφασμάτινη οροφή. Χάρη στη τεχνολογία 800V, η μπαταρία τους θα μπορείς να φορτίσει από το 5 έως το 80% μέσα σε 15 λεπτά.

Η παραγωγή τους θα γίνεται στο κύριο εργοστάσιο της Porsche στο Zuffenhausen, στο οποίο η εταιρία θα επενδύσει 500. εκατ. δολάρια προκειμένου αυτό να είναι ικανό να κατασκευάζει τα νέα ηλεκτρικά σπορ μοντέλα, ενώ θα μπορεί παράλληλα να κατασκευάζει και όλες τις εκδόσεις τις 911.

Η Porsche θέλει έως το 2025 το 50% των ετήσιων πωλήσεων της να αποτελείται από υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ έως το 2030 θέλει το 80% του συνόλου των ετήσιων πωλήσεων της να απαρτίζεται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...