Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης της νέας, όγδοης (G60), γενιάς της Σειράς 5 που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το μοντέλο θα προσφέρεται ως σεντάν και ως Touring, τόσο με ήπιους υβριδικούς 48V κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όσο και με plug-in υβριδικές υλοποιήσεις, όπως επίσης και ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Η κορυφαία έκδοση του i5 θα διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα και έναν στον μπροστά, με την συνολική τους απόδοση να φτάνουν τα 750 άλογα. Θα αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh που αρχικά θα μπορεί να συνδεθεί με φορτιστή 400V, έτσι ώστε να υποστηρίζει ταχυφόρτιση έως 350 kW, ενώ αργότερα το σύστημα θα αναβαθμιστεί στα 800V. Η μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία έως 700 χλμ, με τα μοντέλα να είναι ικανά να κάνουν τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Σε ότι αφορά την επόμενη γενιά της BMW M5 θα διαθέτει plug-in υβριδικό κινητήρα και αναμένεται στην αγορά το 2024. Θα συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8 κινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 200 ίππων, με την συνολική απόδοση να αναμένεται να αγγίζει τα 750 άλογα και τα 1.000 Nm ροπής.

Η νέα M5 θα εκτός από σεντάν έκδοση θα προσφέρεται και ως Touring, με την M5 Touring να τοποθετείται απέναντι από Audi RS6 Avant. Η σεντάν έκδοση του αναμένεται στην αγορά τον Ιούλιο του 2024, με την Touring έκδοση να κυκλοφορεί τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Επιπλέον η ηλεκτρική i5 θα προσφέρεται σε M Performance έκδοση, παρόμοια με την i4 M50.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα τρέχει το Operating System 8.5 με Curved Display, με το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται με καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες.