Hamilton: Μου φταίει η θέση οδήγησης

Σχετικά άρθρα

Ο Lewis Hamilton αποκάλυψε ότι η θέση οδήγησης στο φετινό μονοθέσιο της Mercedes είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τη μη καλή απόδοση του κατά τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν. O Hamilton που παραδέχτηκε πως δεν αισθάνεται συνδεδεμένος με το μονοθέσιο, είπε σήμερα από τη Μελβούρνη:

Δεν ξέρω αν ο κόσμος το γνωρίζει, αλλά καθόμαστε πιο κοντά στους μπροστινούς τροχούς από όλους τους άλλους οδηγούς. Το πιλοτήριο μας είναι πολύ κοντά στο μπροστινό μέρος. Όταν οδηγείς, νιώθεις ότι κάθεσαι στους μπροστινούς τροχούς, κάτι που είναι ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που νιώθεις όταν οδηγείς ένα αυτοκίνητο.

Αν οδηγούσατε το αυτοκίνητό σας στο σπίτι και τραβούσατε τους τροχούς ακριβώς κάτω από τα πόδια σας, δεν θα ήσασταν χαρούμενοι όταν πλησιάζετε σε έναν κυκλικό κόμβο. Αυτό που κάνει είναι ότι αλλάζει πραγματικά τη στάση του αυτοκινήτου και τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την κίνησή του. Και καθιστά πιο δύσκολο να προβλέψεις τις κινήσεις του σε σύγκριση με το εάν καθόσουν πιο πίσω, όπου θα ήσουν και πιο συγκεντρωμένος. Είναι κάτι με το οποίο έχω παλέψει πραγματικά.

Ο Hamilton τόνισε ότι η θέση οδήγησης πρέπει να αλλάξει 100% στο μέλλον, προσθέτοντας:

Άκουσα την ομάδα και αυτή ήταν η κατεύθυνση που είπαν ότι πρέπει να πάμε. Αν ήξερα την αίσθηση που θα είχα σε αυτό, δεν θα είχε συμβεί. Και πρέπει να αλλάξει στο μέλλον. 100%.

Μιλώντας για την αεροδυναμική απόδοση του φετινού μονοθεσίου είπε:

Έχουμε γενικά ένα πολύ δυνατό μπροστινό μέρος και όχι τόσο καλό πίσω όσο θα ελπίζαμε να έχουμε. Αν κοιτάξετε τις Red Bull, τα σημεία στα οποία παίρνουν τη δύναμη νωρίτερα και η ταχύτητα που μπορούν να πάρουν στις στροφές είναι ακριβώς επειδή έχουν πολύ πιο δυνατό πίσω άκρο.

Η Mercedes έχει ήδη αρχίσει να επανασχεδιάζει το αυτοκίνητό της, αφού αποδέχτηκε ότι το να συνεχίσει να επιδιώκει την αντισυμβατική ιδέα του zero sidepod ήταν λάθος. Ο Hamilton προειδοποίησε ότι “θα χρειαστεί πολύς χρόνος” μέχρι να μπορέσει η Mercedes να ανταγωνιστεί τη Red Bull.

Υπάρχει ένα μέρος του εαυτού μου που ελπίζω ότι θα βρούμε το κόλπο και θα πάμε κατευθείαν στον σωστό δρόμο που δεν απέχει πολύ από τους άλλους. Έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι μπορούμε να εξελιχθούμε γρήγορα και ελπίζουμε ότι καθώς οι δυνατότητες του αυτοκινήτου ανοίγουν, θα προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαι ευγνώμων που η ομάδα είναι ανοικτή στο να κάνει μια αλλαγή και να μην μείνουμε κολλημένοι με αυτά που έχουμε και γνωρίζω ότι μπορεί να πάρει πολύ χρόνο.

Αν κοιτάξετε τη Red Bull, είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να εξελίσσεται. Μερικά αυτοκίνητα κάνουν πλατό όσον αφορά τις επιδόσεις. Κάποια στιγμή δεν μπορεί απλώς να συνεχίσει. Αλλά ίσως μπορεί. Έχουν μια υπέροχη ομάδα γύρω τους και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να προσθέτουν κάθετη δύναμη. Πρέπει απλώς να βεβαιωθούμε ότι όταν κάνουμε την αλλαγή, ελπίζουμε ότι η πτώση δεν θα είναι πολύ μεγάλη. Θα μας πάρει το υπόλοιπο της χρονιάς σίγουρα για να κλείσουμε τη διαφορά.

Ο Hamilton επαίνεσε τη βραζιλιάνικη κυβέρνηση για το πρόστιμο που επέβαλε στον Nelson Piquet για τα ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια που είχε κάνει εναντίον του.

Όταν συνέβη, έκανα σχόλια για αυτό και εξακολουθώ να πιστεύω ότι γενικά δεν πρέπει να δίνουμε στους ανθρώπους που είναι απλά γεμάτοι μίσος μια πλατφόρμα επικοινωνίας

Θα ήθελα να αναγνωρίσω την κυβέρνηση της Βραζιλίας. Νομίζω ότι είναι πολύ εκπληκτικό αυτό που έκαναν για να θέσουν κάποιον υπόλογο, δείχνοντας στους ανθρώπους ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές.

Ο Hamilton, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας πέρυσι, πρόσθεσε:

Ο ρατσισμός και η ομοφοβία δεν είναι αποδεκτές και δεν υπάρχει θέση για αυτά στην κοινωνία μας. Λατρεύω που [η κυβέρνηση της Βραζιλίας] έδειξε ότι υποστηρίζει κάτι. Εύχομαι περισσότερες κυβερνήσεις εκεί έξω να το έκαναν αυτό, όπως μόλις είδατε στην Ουγκάντα ​​[που ψήφισε νομοσχέδιο για την επιβολή θανατικής ποινής για την ομοφυλοφιλία].

Προφανώς υπάρχουν περισσότερες από 30 χώρες στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή [με νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας]. Υπάρχουν πολλά από αυτά που μπορούμε να μάθουμε από την απόφαση της Βραζιλίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr