To Κουβέιτ πουλά 20 εκατομμύρια μετοχές της Mercedes

Σχετικά άρθρα

H επενδυτική αρχή του Κουβέιτ (Kuwait Investment Authority, KIA) ανακοίνωσε ότι πουλά περίπου 20 εκατομμύρια μετοχές που κατέχει στον όμιλο της Mercedes-Benz -περίπου το 1/4 του μεριδίου της- αφού η τιμή της μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας σχεδόν τετραπλασιάστηκε τα τελευταία τρία χρόνια.

Η KIA θα κατέχει περίπου 53 εκατομμύρια μετοχές μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, η οποία αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου της. Με τιμή στα 69,27 ευρώ, το μερίδιο προς πώληση αξίζει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το Κουβέιτ κατέχει επί του παρόντος το 6,8% των μετοχών της Mercedes, καθιστώντας το, τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρίας, με την επενδυτική αρχή της χώρας να είναι το παλαιότερο και ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία στον κόσμο, ενώ είναι μέτοχος της Mercedes για σχεδόν 50 χρόνια.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...
Autoblog.gr