Η Volkswagen ήθελε να βγάλει στην αγορά έκδοση του Golf με V10 κινητήρα

Σχετικά άρθρα

V10 κινητήρα σε ένα Golf και μάλιστα εργοστασιακά; Και όμως, όσο τρελή ιδέα και αν ακούγεται, η γερμανική εταιρία εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφέρει μια έκδοση του Golf 5ης γενιάς με V10 κινητήρα.

Ναι καλά κατάλαβες, η VW ήθελε να βγάλει στην αγορά ένα Golf με V10 κινητήρα και όχι απλώς να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο, όπως έκανε με το Golf W12 concept που φορούσε τον 6.000 κ.εκ 12κύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης 650 ίππων με 750 Nm ροπής.

Αυτό έκανε γνωστό ο Marcos Marques, ο οποίος σήμερα είναι Project Manager των συνθετικών καυσίμων της Porsche. Όπως είπε ο Marques σε πρόσφατη συνέντευξή του, όταν η Volkswagen σκεφτόταν να βγάλει στην αγορά το Golf V10, ήταν τότε που η εταιρία εξέταζε να εισέλθει στην Formula 1, με τα τότε μονοθέσια να διαθέτουν V10 κινητήρες.

Ο V10 κινητήρας του Golf θα ήταν ο 5,2-λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας των Lamborghini Gallardo και Audi R8. Στη περίπτωση του Golf θα απέδιδε κοντά στα 500 άλογα, θα είχε όριο περιστροφής τις 8.200 σ.α.λ, με τον Marques να λέει πως το πλαίσιο του Golf μπορούσε να χειριστεί την δύναμη του κινητήρα, με την VW να είχε κατασκευάσει μάλιστα και ένα πρωτότυπο δοκιμών. Ωστόσο είπε πως δεν συμμετείχε στο project και υποθέτει πως τελικά το συγκεκριμένο μοντέλο, που θα ήταν τετρακίνητο, δεν πέρασε στη παραγωγή, επειδή η VW αποφάσισε να μην εισέλθει στη Formula 1.

Ο Marques είπε επίσης πως η Porsche είχε αναπτύξει έναν νέο οκτακύλινδρο επίπεδο κινητήρα για τον πιθανό διάδοχο της 918 Spyder, χωρητικότητας 5.000 κ.εκ, με τον κινητήρα να είχε τοποθετηθεί σε μια τροποποιημένη 718 Cayman που έκανε δοκιμές εξέλιξης.

Επίσης αποκάλυψε πως η Audi σκεφτόταν να βγάλει στην αγορά μια βασική έκδοση του R8 με τον 2.5 TFSI κινητήρα του TT RS, με την Porsche να ετοίμαζε μια έκδοση της 911 Turbo (991) με τέσσερα turbo, έχοντας δημιουργήσει μάλιστα και ένα πρωτότυπο. Ωστόσο κανένα από τα παραπάνω αυτοκίνητα δεν πήραν το τελικό “ok” για να περάσουν στη παραγωγή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...