Lancia: H νέα ναυαρχίδα θα είναι ηλεκτρική και θα ονομαστεί Gamma

Σχετικά άρθρα

Η εκδήλωση Lancia Design Day στις 28 Νοεμβρίου του 2022 σηματοδότησε την αφετηρία μιας νέας εποχής για την ιταλική εταιρία, με το πλάνο της να περιλαμβάνει το το λανσάρισμα τριών νέων μοντέλων (το νέο Yspilon το 2024, τη νέα ναυαρχίδα το 2026 και τη νέα Delta το 2028).

Το περασμένο Σάββατο, η αναγέννηση της ιταλικής εταιρίας ξεκίνησε, με την αποκάλυψη του σχεδιαστικού μανιφέστου Pu+Ra HPE, το οποίο μας δίνει το στιλιστικό δρόμο που θα ακολουθήσουν τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρίας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Pu+Ra HPE, ο Luca Napolitano, CEO της ιταλικής εταιρίας, γνωστοποίησε ότι η νέα ναυαρχίδα θα ονομαστεί Gamma, και θα φέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Napolitano:

Το δεύτερο αυτοκίνητό μας, η ναυαρχίδα, που θα φτάσει το 2026, θα ονομάζεται Gamma.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lancia δεν αποκάλυψε μόνο το όνομα, αλλά έδωσε και μερικά στοιχεία για το σχεδιασμό του επερχόμενου μοντέλου. Η νέα Gamma θα έχει πεντάθυρο “sportback” αμάξωμα με κεκλιμένη γραμμή οροφής και hatchback τελείωμα με μικρό πίσω παράθυρο.

Αυτή η περιγραφή μοιάζει αρκετά με την Gamma που ήταν στην παραγωγή μεταξύ 1976 και 1984, με τον Napolitano να αναφέρει ότι το νέο μοντέλο θα είναι κομψό και καινοτόμο, με αγνή και ριζοσπαστική εξωτερική σχεδίαση και ένα όμορφο εσωτερικό. Το μήκος του μοντέλου αναμένεται να αγγίζει τα 4,7 μέτρα, ενώ η αυτονομία του με μία φόρτιση θα φτάνει έως τα 700 χλμ. στον κύκλο WLTP.

ΠηγήQ.it

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...