O Vasseur πιστεύει ότι η αποχώρηση του Mekies δεν θα βλάψει τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα της εβδομάδας έγινε γνωστό πως ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies, αποχωρεί από τη Scuderia για να γίνει ο νέος επικεφαλής της AlphaTauri. Ο Mekies θα παραμείνει για κάποιο διάστημα στη Ferrari, προτού αναλάβει τη νέα του θέση στην AlphaTauri, κάποια στιγμή το 2024.

Ο Frederic Vasseur, o επικεφαλής της Ferrari, είπε πως παραμένει αισιόδοξος και πως η Ferrari είναι ένας μεγάλος οργανισμός και δεν θα επηρεαστεί με την αποχώρηση μεμονωμένων ατόμων. O Vasseur είπε πως δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το πόσο καιρό θα παραμείνει ο Mekies στην πρώτη γραμμή στη Ferrari.

Πρώτα απ’ όλα, νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Laurent. Και σκέφτομαι επίσης ότι έχω καλή σχέση μαζί του και δεν θα μπλοκάρω τον Laurent σίγουρα.

Τότε, αν μιλάτε για το χρονοδιάγραμμα, νομίζω ότι η AlphaTauri ήταν μάλλον λίγο επιθετική στο δελτίο τύπου. Έχουμε μακροχρόνιο συμβόλαιο με τον Laurent. Και θα πρέπει να συζητήσουμε για τις λεπτομέρειες.

Αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της αλλαγής. Σίγουρα, όπως είπα και πριν, έχουμε ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο μαζί του και θα πρέπει να βρούμε το καλύτερο για τη Ferrari, και ανάλογα με το πότε θα φύγει από την ομάδα, και πότε θα μετακομίσει στην AlphaTauri, θα αποφασίσουμε το τέλος της συνεργασίας. Αλλά δεν φοβάμαι για αυτό, γιατί θα το κάνουμε σωστά και η σχέση είναι πολύ θετική.

Ο Vasseur μίλησε και για το πότε ο Mekies τον ενημέρωσε πως θέλει να αποχωρήσει από την Ferrari:

Είχαμε μια πολύ ανοιχτή συζήτηση για αυτό, γιατί γνωρίζω τον Laurent εδώ και 30 χρόνια. Και νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να αρνηθείς αυτού του είδους την πρόταση. Και ήταν πολύ ανοιχτός στη συζήτηση. Μπορώ να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του Laurent. Και νομίζω ότι είναι εντελώς αδύνατο να αρνηθείς όταν είσαι σε αυτήν την επιχείρηση να γίνεις επικεφαλής μιας ομάδας.

Τώρα είμαι εδώ για να προστατεύσω τα συμφέροντα της Ferrari. Και είναι πάντα πρώτα η Ferrari και θα είναι πάντα πρώτα η Ferrari, που σημαίνει ότι θα πρέπει να συζητήσουμε για τις συνθήκες αυτές.

Ο Vasseur συνέχισε λέγοντας πως είναι πεπεισμένος ότι ο Mekies θα είναι ένας καλός επικεφαλής ομάδας.

Αν ψάχνεις για έναν επικεφαλής ομάδας στη F1, δεν έχεις τόσο μεγάλη λίστα με άτομα που γνωρίζουν την F1, την FIA και ούτω καθεξής. Έχεις μια λίστα με 5 ή 10 άτομα. Νομίζω ότι [ο Laurent Mekies] έχει μια πολύ, πολύ ευρεία κατανόηση της επιχείρησης, προερχόμενος από μηχανικός αγώνων στη FIA. Και σίγουρα, σε αυτό το είδος δουλειάς, ψάχνεις κάποιον με πλήρη κατανόηση της επιχείρησης. Και νομίζω ότι θα κάνει καλή δουλειά.

Αρκετοί πίστευαν πως ο Mekies θα γινόταν αυτός ο νέος επικεφαλής της Ferrrari, αντικαθιστώντας τον Mattia Binotto. Ο Vasseur ρωτήθηκε εάν επειδή αυτό δεν συνέβη, ήταν κάτι που απογοήτευσε τον Mekies. Όπως είπε:

Νομίζω ότι γι’ αυτό πρέπει να ρωτήσεις στον Laurent. Αλλά είναι αλήθεια ότι αν θέλεις να γίνεις ο αρχηγός μιας ομάδας της F1, είναι μόλις 10 δουλειές σε όλο τον στον κόσμο. Δεν είναι ότι μπορείς να το βρεις παντού.

Σημαίνει ότι αν ήταν ο προσωπικός στόχος του Laurent, μπορώ να το καταλάβω απόλυτα. Πρέπει να είσαι φιλόδοξος, ο Laurent είναι φιλόδοξος άνθρωπος και νομίζω ότι έκανε πολύ καλή δουλειά για τη Ferrari. Και μπορώ να καταλάβω τα κίνητρα και τα σημεία προσδοκίας.

Ο επικεφαλής της Ferrari δεν αποκάλυψε το όνομα που θα αντικαταστήσει τον Mekies στη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της Ferrari, αφού ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...