Ο πρώην CEO της Audi θα ομολογήσει πως γνώριζε για το Dieselgate με αντάλλαγμα μειωμένη ποινή

Σχετικά άρθρα

Το πρώην αφεντικό της Audi, Rupert Stadler είναι έτοιμος να ομολογήσει τον ρόλο του στο Dieselgate, με αντάλλαγμα μια ποινή με αναστολή και την πληρωμή 1,1 εκατομμυρίου ευρώ.

Αυτό δήλωσε σήμερα τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα υπεράσπισής του, στο περιθώριο της δίκης που διεξάγεται στο Μόναχο, μια δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 2,5 χρόνια. Ο Stadler είναι ο βασικός κατηγορούμενος και μέχρι χθες υποστήριζε πως δεν γνώριζε τίποτα για το Dieselgate.

Η ομάδα υπεράσπισης του Stadler ανέφερε σήμερα πως θα γίνει η σχετική δήλωση στις 16 Μαΐου, μετά την οποία ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ισοδυναμεί με πλήρη ομολογία, με την ετυμηγορία του δικαστή να αναμένεται να εκδοθεί τον Ιούνιο.

Οι εισαγγελείς συμφώνησαν επίσης στη συμφωνία, με έναν δικαστή να είχε πει ότι ο 60χρονος Stadler αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης 1,5-2 ετών, η οποία θα αναστέλλονταν εάν ο Stadler δεχόταν να ομολογήσει τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο.

Να σημειωθεί πως τη περασμένη εβδομάδα, ο Wolfgang Hatz, πρώην επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων του VW Group, ομολόγησε την ενοχή του στo Dieselgate, παρότι και αυτός προηγουμένως το αρνούνταν κατηγορηματικά. Ο δικαστής χαρακτήρισε την ομολογία του Hatz ως “σημείο καμπής” και αναμένεται να του επιβάλει ποινή κάθειρξης 18-24 μηνών με αναστολή, ενώ θα του επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο 400.000 ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα