Το Nurburgring Nordschleife είναι η Μέκκα των petroheads. Μία από τις τελευταίες τοποθεσίες στον κόσμο όπου οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να ταυτιστούν ως λάτρεις του αυτοκινήτου.

Στις τουριστικές ημέρες (touristenfahrten) χιλιάδες κόσμου πηγαίνουν στη πίστα με τα οχήματά τους και οι διαχειριστές της ανακοίνωσαν πως αυξάνουν την ελάχιστη τελική ταχύτητα των οχημάτων που επιτρέπεται να συμμετέχουν κατά τη διάρκεια των τουριστικών ημερών, από τα 60 στα 130 χλμ/ώρα.

Το μέτρο αυτό πάρθηκε προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο να βλέπουμε μέσα στη πίστα πολύ παλιά αυτοκίνητα, τα οποία “δυσκολεύονται” σε ορισμένα σημεία της πίστας, θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους οδηγούς

Οι υπεύθυνοι της πίστας θα εξετάζουν την τελική ταχύτητα ενός οχήματος, όταν αυτό βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, προτού επιτρέψουν στον οδηγό του να μπει στη πίστα.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν οι ιδιοκτήτες έχουν βελτιώσει σημαντικά ένα παλιό αυτοκίνητο που όταν βγήκε από το εργοστάσιο δεν είχε τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα, τότε δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη πίστα, ακόμη και αν πλέον μπορεί να ξεπεράσει το όριο των 130 χλμ/ώρα.