Τους επόμενους μήνες, η Mini έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει τη νέα γενιά του hatchback μοντέλου της, τη νέα γενιά του Countryman, καθώς και το καινούριο Aceman.

Όλα αυτά θα υιοθετήσουν τη νέα σχεδιαστικά φιλοσοφία της βρετανικής μάρκας, την οποία ονομάζει Charismatic Simplicity και σήμερα η Mini μας δίνει μια πρώτη γεύση από τον σχεδιασμό της επερχόμενης αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας μοντέλων.

Η σχεδιαστική γλώσσα είναι απέριττη και εστιάζει στα ουσιώδη, με κάθε νέο μοντέλο της Mini να αποκτά τη δική του προσωπικότητα που εκφράζεται με διακριτικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, ενώ θα προσφέρονται επιλογές για εξατομίκευση. Τα βιώσιμα υλικά είναι ένα ακόμα ένα θεμελιώδες στοιχείο της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας.

Ένα από τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία της μελλοντικής οικογένειας μοντέλων είναι η στρογγυλή οθόνη OLED, που θα βρίσκεται στο κέντρο του εσωτερικού. Η Mini είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που προσφέρει οθόνη αφής με πλήρως αξιοποιήσιμη στρογγυλή επιφάνεια, με την OLED οθόνη να έχει διάμετρο 240 χιλιοστών και να συνδυάζει τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων και της ενσωματωμένης οθόνης.

Συνεχίζοντας, εκτός από την κεντρική οθόνη, το τιμόνι της επόμενης οικογένειας μοντέλων υιοθετεί εντελώς νέα σχεδίαση. Η βασική έκδοση διαθέτει τιμόνι δύο ακτίνων. Η προαιρετική έκδοση προσθέτει ένα διακριτικό υφασμάτινο φινίρισμα ως τρίτο στοιχείο σε συνδυασμό με τη σπορ γεωμετρία.

Τέλος, τα νέα Mini θα διαθέτουν νέες, πλήρως ανασχεδιασμένες ζάντες ελαφρού κράματος, που θα ακολουθούν τις αρχές της νέας σχεδιαστικής γλώσσας. Οι ζάντες της επερχόμενης οικογένειας μοντέλων δεν εστιάζουν στην ανάγλυφη φύση της δομής των ακτίνων, αλλά σε μια σχεδίαση που χαρακτηρίζεται από έντονες χρωματικές αντιθέσεις.

Αυτό δημιουργεί μια ψευδαίσθηση μεγέθους, η οποία τονίζεται περαιτέρω από τις ακτίνες, ενώ η λιτή, δισδιάστατη σχεδίαση των τροχών συμβάλλει στη βελτίωση των αεροδυναμικών ιδιοτήτων και στην αύξηση της αυτονομίας.