Τον Ιανουάριο του 2021 η Nio παρουσίασε το πρώτο σεντάν της μοντέλο, το ET7, η εμπορική πορεία του οποίου ξεκίνησε στην αγορά της Κίνας το πρώτο τρίμηνο του 2022. Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο με 3 μπαταρίες, μια 70 kWh (500 χλμ αυτονομία), μια 100 kWh (700 χλμ αυτονομίας) και μια 150 kWh (1.000 χλμ αυτονομίας), με την τελευταία να είναι τεχνολογίας solid state (στερεάς κατάστασης). Στα αποκαλυπτήρια του, η κινέζικη εταιρία είχε ανακοινώσει ότι το WT7 θα προσφέρεται με την τελευταία από τα τέλη του 2022, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Δύο διαφορετικοί προμηθευτές εργάζονταν στη συγκεκριμένη τεχνολογία μπαταριών, η WeLion και η Gotion. Εν τω μεταξύ, φάνηκε ότι η μπαταρία στερεάς κατάστασης ήταν στην πραγματικότητα μια μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης, που σημαίνει ότι δεν είχε στερεό ηλεκτρολύτη αλλά έναν “στερεοποιημένο στερεό-υγρό” ηλεκτρολύτη. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν είχαμε κανένα νέο για τη συγκεκριμένη μπαταρία.

Φτάνοντας στο σήμερα, η Nio ανακοίνωσε επίσημα ότι η μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης θα γίνει σύντομα διαθέσιμη, καθώς η WeLion ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της νέου τύπου μπαταρίας. Αυτό αποδεικνύεται από την αίτηση που υπέβαλε η Nio να χρησιμοποιήσει τη μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης σε τρία της ηλεκτρικά μοντέλα.

Η κατάθεση αποκαλύφθηκε από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας, το οποίο δημοσίευσε έναν κατάλογο με τα πιο πρόσφατα μοντέλα που επιτρέπεται να πωλούνται στην Κίνα. Ο κατάλογος παραθέτει διάφορες αλλαγές των προδιαγραφών που έγιναν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες στις τρέχουσες γκάμες τους. Αυτό απαιτείται από τη νομοθεσία της ασιατικής χώρας ώστε οι χρήστες να μπορούν να υποβάλλουν σχόλια πριν εγκριθούν τα μοντέλα για πώληση στην Κίνα.

Τα τρία μοντέλα αναφέρονται μόνο με τους αριθμούς μοντέλων τους, αλλά μια γρήγορη αναζήτηση ανακαλύψαμε ότι αναφέρονται σε δύο εκδόσεις του ES8 και μια του ET7. Η Nio αναφέρει ότι οι νέες της μπαταρίες έχουν ενεργειακή πυκνότητα 360 Wh/κιλό, γι’αυτό και η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 150 kWh, ήτοι σχεδόν 50% μεγαλύτερη από ό,τι χρησιμοποιούν τα σημερινά ηλεκτρικά μοντέλα.

Η νέα μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης αυξάνει το βάρος των αυτοκινήτων κατά μόλις 20 κιλά περισσότερο από τις άλλες μπαταρίες, με τη Nio να αναφέρει ότι θα είναι διαθέσιμη αυτό το καλοκαίρι. Αρχικά τα αυτοκίνητα που θα φέρουν τη νέα μπαταρία θα είναι διαθέσιμα μόνο για ενοικίαση, με την εταιρία να τα προσφέρει προς πώληση στο μέλλον, χωρίς να αναφέρει το ακριβές χρονοδιάγραμμα.