Η Porsche ανακαλεί όλες τις Carrera GT που κατασκεύασε επειδή οι αρθρώσεις της ανάρτησης τους, μπορείς να αποτύχουν λόγω μηχανικής καταπόνησης και διάβρωσης.

Η εταιρία θα επιθεωρήσει τους σφαιρικούς συνδέσμους (μπαλάκια) που συγκρατούν τους βραχίονες ελέγχου και στις τέσσερις γωνίες για σημάδια αστοχίας.

Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι οι σφαιρικοί σύνδεσμοι που συνδέουν τα εξαρτήματα της ανάρτησης ψαλιδιού στον μπροστινό και τον πίσω άξονα στις επηρεαζόμενες Carrera GT δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες αντοχής διάρκειας ζωής της Porsche.

Το χρησιμοποιούμενο υλικό (X46Cr13) δεν παρέχει επαρκή αντίσταση στη διάβρωση όταν εκτίθεται σε αλάτι και μηχανική καταπόνηση κατά τη διάρκεια ζωής. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ρωγμές ή σπασίματα στους σφαιρικούς συνδέσμους και κατά συνέπεια στα ψαλίδια της ανάρτησης.

ανέφερε η Porsche στην ανακοίνωσή της.

Η Porsche λέει ότι οι ιδιοκτήτες μπορεί να παρατηρήσουν κραδασμούς ή θόρυβο λόγω της φθοράς στα μπαλάκια πριν από την αστοχία, αλλά προειδοποιεί ότι αυτό μπορεί να μην παρέχει επαρκή προειδοποίηση για επικείμενη βλάβη.

Η γερμανική εταιρία τονίζει πως το ζήτημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2019, όταν σε μια Carrera GT που εισήχθη για σέρβις βρέθηκε ότι είχε πολλαπλούς ραγισμένους σφαιρικούς συνδέσμους.

Η Porsche είπε ότι οι προσπάθειές της για περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος παρεμποδίστηκαν από την περιορισμένη παραγωγή της Carrera GT, καθιστώντας δύσκολη την προμήθεια πρόσθετων ανταλλακτικών για ανάλυση.

Ο ίδιος περιορισμός αναγκάζει την Porsche να πραγματοποιήσει την ανάκληση σε δύο στάδια. Στο πρώτο, η εταιρία θα επιθεωρήσει τα αυτοκίνητα και θα κρίνει εάν αυτά είναι ασφαλή για οδήγηση.

Οι πελάτες που τα αυτοκίνητα παρουσιάζουν σημάδια βλαβών θα κληθούν να τα θέσουν εντελώς εκτός λειτουργίας μέχρι να μπορέσει να προμηθευτεί η εταιρία τα νέα ανταλλακτικά και να προχωρήσει στις εργασίες αντικαταστάσεις τους.