Η Porsche ανακαλεί όλες τις Carrera GT λόγω πιθανού προβλήματος στην ανάρτηση

Σχετικά άρθρα

Η Porsche ανακαλεί όλες τις Carrera GT που κατασκεύασε επειδή οι αρθρώσεις της ανάρτησης τους, μπορείς να αποτύχουν λόγω μηχανικής καταπόνησης και διάβρωσης.

Η εταιρία θα επιθεωρήσει τους σφαιρικούς συνδέσμους (μπαλάκια) που συγκρατούν τους βραχίονες ελέγχου και στις τέσσερις γωνίες για σημάδια αστοχίας.

Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι οι σφαιρικοί σύνδεσμοι που συνδέουν τα εξαρτήματα της ανάρτησης ψαλιδιού στον μπροστινό και τον πίσω άξονα στις επηρεαζόμενες Carrera GT δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες αντοχής διάρκειας ζωής της Porsche.

Το χρησιμοποιούμενο υλικό (X46Cr13) δεν παρέχει επαρκή αντίσταση στη διάβρωση όταν εκτίθεται σε αλάτι και μηχανική καταπόνηση κατά τη διάρκεια ζωής. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ρωγμές ή σπασίματα στους σφαιρικούς συνδέσμους και κατά συνέπεια στα ψαλίδια της ανάρτησης.

ανέφερε η Porsche στην ανακοίνωσή της.

Η Porsche λέει ότι οι ιδιοκτήτες μπορεί να παρατηρήσουν κραδασμούς ή θόρυβο λόγω της φθοράς στα μπαλάκια πριν από την αστοχία, αλλά προειδοποιεί ότι αυτό μπορεί να μην παρέχει επαρκή προειδοποίηση για επικείμενη βλάβη.

Η γερμανική εταιρία τονίζει πως το ζήτημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2019, όταν σε μια Carrera GT που εισήχθη για σέρβις βρέθηκε ότι είχε πολλαπλούς ραγισμένους σφαιρικούς συνδέσμους.

Η Porsche είπε ότι οι προσπάθειές της για περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος παρεμποδίστηκαν από την περιορισμένη παραγωγή της Carrera GT, καθιστώντας δύσκολη την προμήθεια πρόσθετων ανταλλακτικών για ανάλυση.

Ο ίδιος περιορισμός αναγκάζει την Porsche να πραγματοποιήσει την ανάκληση σε δύο στάδια. Στο πρώτο, η εταιρία θα επιθεωρήσει τα αυτοκίνητα και θα κρίνει εάν αυτά είναι ασφαλή για οδήγηση.

Οι πελάτες που τα αυτοκίνητα παρουσιάζουν σημάδια βλαβών θα κληθούν να τα θέσουν εντελώς εκτός λειτουργίας μέχρι να μπορέσει να προμηθευτεί η εταιρία τα νέα ανταλλακτικά και να προχωρήσει στις εργασίες αντικαταστάσεις τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Η Porsche καταργεί τις 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρώπη

Η Porsche καταργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τρέχουσες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman για τον ίδιο λόγο που κατήργησε και την προηγούμενη...

Η Kia ανακαλεί 22.915 Soul EV

Η Kia ανακαλεί 22.915 Soul EV που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2014 και 2018 επειδή το σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας ενδέχεται να μην αναγνωρίζει τις μη...

Η ηλεκτρική Porsche Boxster σε δοκιμές

Η Porsche συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης και ανάπτυξης της νέας γενιάς της Boxster, με το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί το 2025 μαζί με την Cayman....
Autoblog.gr