Ο πρώην CEO της Audi παραδέχτηκε την ενοχή του στο Dieselgate με αντάλλαγμα μειωμένη ποινή

Σχετικά άρθρα

Το πρώην αφεντικό της Audi, Rupert Stadler ομολόγησε την ενοχή του στο Dieselgate, με αντάλλαγμα μια ποινή φυλάκισης 1,5-2 ετών με αναστολή αντί για κάθειρξη 10 ετών, ενώ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμό ύψους ύψους 1,1 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο Stadler παραδέχτηκε την αδικοπραγία και δήλωσε πως λυπάται που απέτυχε να κρατήσει εκτός αγοράς τα αυτοκίνητα που εξοπλίζονταν με παράνομο λογισμικό, ακόμη και μετά την δημοσιοποίηση του σκανδάλου.

Ο 60χρονος Stadler είπε πως δέχτηκε να διατεθούν προς πώληση αυτοκίνητα με παράνομα λογισμικά που χειραγωγούσαν τις εκπομπές ρύπων και πως παρέλειψε να ενημερώσει σχετικά τους εταίρους της Volkswagen.

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του μέσα στον Ιούνιο. Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναμένεται να καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης το πολύ δύο ετών με αναστολή και να πληρώσει πρόστιμο 1,1 εκατομμύριο ευρώ, εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση του δικαστηρίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...