Κινέζοι ξεκίνησαν την μαζική παραγωγή μπαταριών ημι-στερεάς κατάστασης

Σχετικά άρθρα

Ο κινέζος κατασκευαστής μπαταριών Ganfeng Lithium έχει ξεκινήσει τη μαζική μαζική παραγωγή της πρώτης γενιάς μπαταριών ημι-στερεάς κατάστασης. Οι μπαταρίες με ηλεκτρολύτη οξειδίου, άνοδο γραφίτη και διάφραγμα στερεού ηλεκτρολύτη, υπόσχονται να έχουν μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα, ανθεκτικότητα και ασφάλεια, με την εταιρία να ισχυρίζεται πως έχει λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως οι δενδρίτες.

Οι δενδρίτες είναι συγκεντρώσεις-κρυσταλλώδεις μάζες λιθίου με σχήμα που παραπέμπει σε ρίζες δέντρου, που σχηματίζονται στον ηλεκτρολύτη της μπαταρίας. Αν γεφυρώσουν την άνοδο με την κάθοδο και προκαλέσουν βραχυκύκλωμα, η μπαταρία μπορεί να πάψει να λειτουργεί, να πιάσει φωτιά ή ακόμα και να εκραγεί.

Οι μπαταρίες ημι-στερεάς κατάστασης της Ganfeng, έχουν ενεργειακή πυκνότητα 260 Wh/kg και αρχικά θα είναι διαθέσιμες σε εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας και αργότερα, όταν η εταιρία θα αυξήσει την ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της, θα προσφέρει και μπαταρίες κατάλληλες για αυτοκίνητα. Επί του παρόντος η εταιρία μπορεί κατασκευάσει μπαταρίεςς 4 GWh ετησίως.

Η εταιρία έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της δεύτερης γενιάς των μπαταριών που θα έχουν ενεργειακή πυκνότητα 400 Wh/kg και θα χρησιμοποιούν άνοδο λιθίου-μετάλλου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα