Ο Ιάπωνας Ken Okuyama παρουσίασε στη Villa d’Este το Kode61 Birdcage

Σχετικά άρθρα

Μετά τα Kode0 και Kode57, ο Ιάπωνας σχεδιαστής Ken Okuyama παρουσίασε στο φετινό Concorso d’Eleganza, που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Villa d’Este, που βρίσκεται στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, το νέο του δημιούργημα.

Ο λόγος για το Kode61 Birdcage, το οποίο αντλεί έμπνευση από το Tipo 61 Birdcage, το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Maserati που έτρεξε σε διάφορους αγώνες από το 1959 έως το 1961. Εκτός του προαναφερθέντος αγωνιστικού, το Kode61 Birdcage αντλεί πολλά σχεδιαστικά στοιχεία και το Maserati Birdcage 75th concept του 2005.

Το ιαπωνικό supercar δεν διαθέτει οροφή και παρμπρίζ, αφήνοντας τη διθέσια καμπίνα πλήρως εκτεθειμένη. Χαρακτηρίζεται από τα φουσκωμένα φτερά, τα αιχμηρά εμπρός και πίσω άκρα και τις μισές πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω. Τα λεπτά φωτιστικά σώματα και οι μαύρες πινελιές στο κάτω μέρος του αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων των μπροστινών εισαγωγών και του προεξέχοντος διαχύτη, προσθέτουν στη ξεχωριστή εμφάνισή του, ενώ οι ζάντες θυμίζουν αυτές της Maserati MC20.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό σε ρετρό στυλ διαθέτει γυαλιστερά στοιχεία, χειροκίνητο επιλογέα ταχυτήτων, και αναλογικό πίνακα οργάνων, ωστόσο υπάρχει και μια οθόνη που βλέπει προς τον επιβάτη.

Δεν έγινε γνωστό σε ποιο αυτοκίνητο βασίζεται το Kode61 Birdcage του Ιάπωνα σχεδιαστή -ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό της Ferrari Enzo και για τα Maserati Quattoporte, Ferrari P4/5 και Maserati Birdcage 75th, μιας και εργαζόταν στον οίκο Pininfarina- αλλά το αυτοκίνητο διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης, χωρίς κάποια ηλεκτρική υποβοήθηση.

Κλείνοντας, το Kode61 Birdcage θα παραχθεί στο χέρι σε περιορισμένο αριθμό, στο εργοστάσιο Yamagata στην Ιαπωνία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...