Ξεχασμένο Πρωτότυπο: Maserati Birdcage Concept

Σχετικά άρθρα

Maserati Birdcage Concept (1)

Πάμε πίσω το 2005, όπου η Maserati είχε παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης το Birdcage Concept, ένα πρωτότυπο δημιούργημα του οίκου Pininfarina, κατασκευασμένο ώστε να εορταστούν τα 75στα γενέθλια του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου.

Η ιδέα γι’αυτό ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2004, όταν ο Paolo Pininfarina μίλησε με τους Franco Lodato και Peter Aloumanis (της Motorola) κατά τη διάρκεια του Pebble Beach.

Υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό του ήταν μια ομάδα σχεδιαστών, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Lowie Vermeersch, ενώ στην ομάδα βρισκόταν και οι Jason Castriota, Giuseppe Randazzo και Ken Okuyama.

Το πρωτότυπο βασίζεται πάνω στο πλαίσιο της Maserati MC12 GT1 να μηχανικά φορά τον ίδιο V12 6,0-λίτρων που χρησιμοποιούν οι Enzo, MC12 και 599, μόνο στη δική του περίπτωση, απέδιδε 700 άλογα.

Το κομμάτι που ξεχωρίζει στον σχεδιασμό του Birdcage, ήταν φυσικά η καλύπτρα του, η οποία λειτουργεί και ως πόρτες για την είσοδο των επιβατών στο εσωτερικό της.

Άραγε το πρωτότυπο αυτό θα χρησιμοποιηθεί στη LaFerrari της Maserati, η οποία θα βγει στην αγορά το 2015; Θα το δείξει ο χρόνος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...