Η Toyota επενδύει επιπλέoν 2,1 δισ. δολάρια σε εργοστάσιο μπαταριών των ΗΠΑ, ετοιμάζει μεγάλο ηλεκτρικό SUV

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει επιπλέον 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή του νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, το οποίο είναι υπό κατασκευή και βρίσκεται κοντά στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ.

Το εργοστάσιο θα προμηθεύει με μπαταρίες το εργοστάσιο της Toyota στο Georgetown του Κεντάκι, το οποίο θα κατασκευάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό “made in USA” όχημα της ιαπωνικής εταιρίας. Αυτό θα είναι ένα νέο SUV που θα διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων.

Η Toyota σχεδιάζει να απασχολήσει 2.100 εργαζόμενους στο εργοστάσιο μπαταριών, το οποίο θα ξεκινήσει την παραγωγή το 2025. Η νέα επένδυση θα προετοιμάσει τις εν λόγω εγκαταστάσεις για επέκταση, με τη συνολική επένδυση στο εργοστάσιο να αγγίζει τα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Με αυτό θα εκπληρώσει τον στόχο της εταιρείας να πουλήσει 1,8 εκατομμύρια ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα στις ΗΠΑ έως το 2030.

Το εργοστάσιο του Κεντάκι έχει έκταση 836.127 τετραγωνικά μέτρα και σήμερα απασχολεί 9.500 άτομα που κατασκευάζουν το Camry, το RAV4 Hybrid, αρκετούς κινητήρες και άλλα εξαρτήματα. Η εταιρεία λέει ότι οι θέσεις εργασίας θα μεταφερθούν στο νέο ηλεκτρικό όχημα όταν ξεκινήσει η παραγωγή το 2025.

Το εργοστάσιο μπαταριών στη Βόρεια Καρολίνα θα διαθέτει έξι γραμμές παραγωγής μπαταριών, τέσσερις για υβριδικά και δύο για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Βρίσκεται σχετικά κοντά σε πολλά από τα υπάρχοντα εργοστάσια συναρμολόγησης αυτοκινήτων της Toyota στις ΗΠΑ, όπως στο Μιζούρι, το Κεντάκι, την Ιντιάνα, την Αλαμπάμα και το Τέξας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr