Φινλανδία: Πρόστιμο 121.000 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα

Σχετικά άρθρα

Πρόστιμο 121.000 ευρώ επιβλήθηκε σε οδηγό στις νήσους Άλαντ της Φινλανδίας, όπου οι ποινές για παραβίαση του ορίου ταχύτητας υπολογίζονται με βάση το εισόδημα.

Ο οδηγός, Anders Wiklof, κλήθηκε να πληρώσει 121.000 ευρώ, καθώς κινείτο με 82 χλμ/ώρα σε δρόμο με όριο ταχύτητας τα 50 χλμ/ώρα, όταν η αστυνομία τον σταμάτησε το Σάββατο. Παράλληλα με την επιβολή του προστίμου, ανεστάλη η άδεια οδήγησης του Wiklof για 10 ημέρες.

“Λυπάμαι πραγματικά για το θέμα”, δήλωσε ο ίδιος σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι, αν και επιβράδυνε καθώς γνώριζε πως εισερχόταν σε ζώνη όπου το όριο περιοριζόταν στα 50 χλμ/ώρα, δεν μείωσε ταχύτητα όσο γρήγορα χρειαζόταν. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα τα χρήματα που πλήρωσε να διατεθούν για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης της Φινλανδίας.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Wiklof υπερέβη το όριο ταχύτητας. Το 2018 του επιβλήθηκε πρόστιμο 63.680 ευρώ, ενώ το 2013 πλήρωσε ακόμη 95.000 ευρώ.

Γεννημένος στο αρχιπέλαγος Ώλαντ της Φινλανδίας ο Wiklof είναι πρόεδρος μιας εταιρείας συμμετοχών, που περιλαμβάνει επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς των logistics, του εμπορίου, του τουρισμού, της μεταφοράς με ελικόπτερα και των κτηματομεσιτικών. Θεωρείται ότι είναι ο πλουσιότερος κάτοικος των νήσων Άλαντ, ενώ έχει χαρακτηριστεί από κάποιους και “βασιλιάς” της περιοχής.

[Photos credit: depositphotos.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr