Ο Nelson Piquet έχασε την έφεση και πρέπει να πληρώσει 950.000 ευρώ για τα ρατσιστικά σχόλια κατά του Hamilton

Σχετικά άρθρα

Ο Nelson Piquet ο πρεσβύτερος, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, δεν κατάφερε να ανατρέψει την απόφαση του δικαστηρίου και έτσι καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5.000.000 βραζιλιάνικων real (BRL), που μεταφράζεται σε περίπου 951.600 ευρώ, για ηθική βλάβη, λόγω των ρατσιστικών και ομοφοβικών σχολίων του κατά του Hamilton.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά τη σχετική νομική διαδικασία που κίνησαν τέσσερις ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής ΛΟΑΤΚΙ+ Συμμαχίας της Βραζιλίας, οι οποίες ήθελαν ο Piquet να πληρώσει 10 εκατομμύρια ρεάλ Βραζιλίας για ηθική βλάβη.

Τα πάντα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2021 και κατά τη διάρκεια ενός podcast, όταν ο Nelson Piquet έκανε ρατσιστικά σχόλια, τα οποία είχαν ως κύριο αποδέκτη τον Lewis Hamilton.

Πιο συγκεκριμένα, ο Piquet χαρακτήρισε τον Lewis Hamilton χρησιμοποιώντας τη λέξη “neguinho”, που μεταφράζεται “νέγρος”, όταν ρωτήθηκε για την επαφή που είχε ο Βρετανός με τον Max Verstappen στο GP του Silverstone του 2021, που είχε σαν αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ο τελευταίος μετά από μια σφοδρή σύγκρουση.

Ο Βραζιλιάνος οδηγός ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Hamilton, όταν το podcast έγινε διαθέσιμο και προκλήθηκε ντόρος, ωστόσο επέμεινε ότι τα λόγια του δεν μεταφράστηκαν σωστά στα αγγλικά. Πριν, όμως, καθίσει ακόμη η σκόνη που προκάλεσε αρχικά ο Piquet, κυκλοφόρησε ένα μέρος της συνέντευξης του Βραζιλιάνου, στην οποία έκανε και ομοφοβικά σχόλια κατά του Hamilton, ενώ μίλησε υποτιμητικά τόσο για τον Keke Rosberg όσο και για τον Nico Rosberg.

Ο Hamilton είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο, όταν εκδόθηκε η αρχική απόφαση:

Όταν συνέβη, είχα κάνει σχόλια επ’ αυτού και εξακολουθώ να πιστεύω ότι γενικά δεν πρέπει να δίνουμε στους ανθρώπους που είναι απλά γεμάτοι μίσος έναν δίαυλο επικοινωνίας.

Θα ήθελα να αναγνωρίσω την κυβέρνηση της Βραζιλίας. Νομίζω ότι είναι εκπληκτικό αυτό που έκαναν, να θέσουν κάποιον υπόλογο, δείχνοντας στους ανθρώπους ότι δεν γίνεται ανεκτό. Ο ρατσισμός και η ομοφοβία δεν είναι αποδεκτές και δεν υπάρχει θέση για αυτά στην κοινωνία μας.

ΠηγήGlobo

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα