Η Bugatti ανακαλεί μια Chiron Super Sport επειδή τοποθέτησε λάθος ζάντες

Σχετικά άρθρα

Η Bugatti ανακάλεσε μια Chiron Super Sport επειδή τοποθέτησε σε αυτή τις “Leichtbaurad” ζάντες της Chiron Sport, ζάντες που δεν είναι δοκιμασμένες ώστε να πιάνουν την τελική ταχύτητα των 440 χλμ/ώρα.

Οι ελαφριές Leichtbaurad ζάντες, κατασκευής BBS, έχουν δοκιμαστεί σε ταχύτητες έως 420 χλμ/ώρα και σύμφωνα με την Bugatti έχουν αρνητική επίδραση στην αεροδυναμική της Chiron Super Sport. Δεν μειώνουν μόνο την κάθετη δύναμη, αλλά στη λειτουργία Top Speed, η πλευρική δυναμική συμπεριφορά διακυβεύεται. Έτσι όταν το αυτοκίνητο κινείται με την τελική του ταχύτητα των 440 χλμ/ώρα, ενδέχεται οι ζάντες να οδηγήσουν σε απώλεια ελέγχου και να αυξήσουν τον κίνδυνο ατυχήματος.

Η συγκεκριμένη Bugatti Chiron Super Sport βρίσκεται στις ΗΠΑ και ο ιδιοκτήτης της επέλεξε τις συγκεκριμένες ζάντες μέσα από τον διαμορφωτή της εταιρίας, η οποία δεν είχε προβλέψει να τις αφαιρέσει.

Η Bugatti θα κάνει δώρο στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου τις ζάντες της Chiron Super Sport, μαζί με ένα ολοκαίνουργιο σετ ελαστικών, βαλβίδων και αισθητήρων ελαστικών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...