Tesla: Σε συζητήσεις για εργοστάσιο στην Ισπανία, αξίας 4,5 δισ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

Η Tesla βρίσκεται σε συνομιλίες με την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια στην Ισπανία για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων. Η επένδυση της εταιρείας του Elon Musk θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Eκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Βαλένθια είπε στο Reuters ότι είχε συναντήσεις και συνομιλίες για μια μεγάλη επένδυση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει το όνομα της εταιρείας ή να δώσει άλλες λεπτομέρειες, επικαλούμενος το απόρρητο των διαπραγματεύσεων.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ ούτε η Tesla προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Σημειώνεται ότι, η Ισπανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αυτοκινήτων στην Ευρώπη και χρησιμοποιεί τα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάκαμψη της πανδημίας COVID για να προσελκύσει αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να επενδύσουν στην κατασκευή εργοστασίων για την παραγωγή μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...