Η McMurtry αποκάλυψε το Speirling Pure

Σχετικά άρθρα

Πριν ένα χρόνο, η McMurtry Automotive βρέθηκε στο Goodwood Festival of Speed, όπου το Speirling κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στην διάσημη ανάβαση του κτήματος του Λόρδου March και 11ου Δούκα του Richmond σε μόλις 39,08 δευτ., και έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο στη διαδρομή του Goodwood.

Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρίας, Thomas Yates, επιβεβαίωσε ότι η McMurtry θα βγάλει στην αγορά την έκδοση παραγωγής του μοντέλου, και σήμερα αυτή παρουσιάστηκε.

Το αυτοκίνητο ονομάζεται Speirling Pure και θα κάνει το δημόσιο στο φετινό Goodwood Festival of Speed, που έχει προγραμματιστεί για τις 13 με 16 Ιουλίου. Η παραγωγή του Speirling Pure θα περιοριστεί σε μόλις 100 μονάδες, με τιμή 820.000 λίρες Αγγλίας (955.000 ευρώ) συν τους φόρους, ενώ οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν το 2025.

Όπως το αρχικό πρωτότυπο, το Pure είναι ένα παιχνίδι αυστηρά μόνο για χρήση στην πίστα, με την McMurtry να αναφέρει ότι το αυτοκίνητο να είναι κατάλληλο για το GT1 Sports Club, παρέχοντας πρόσβαση σε προγράμματα οδήγησης που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων αγώνων του SRO GT World Challenge παγκοσμίως.

Το Speirling Pure έχει μήκος 3,45 μέτρα, πλάτος 1,58 μέτρα και ύψος 1,02 μέτρα, με το βάρος του να είναι μικρότερο από 1.000 κιλά, καθώς βασίζεται σε ένα carbon πλαίσιο. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας, απόδοσης 745 kW (1.013 ίππων) που κινεί τους πίσω τροχούς, και τροφοδοτείται από μια μπαταρία 60 kWh, εξελιγμένη σε συνεργασία με την Molicel.

Σύμφωνα με την εταιρία, με μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία το Speirling Pure θα μπορούσε να κάνει 10 γύρους στην πίστα του Silverstone με ρυθμό pole posiiton, ενώ στη συνέχεια, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Η McMurtry Automotive δεν αναφέρει νούμερα επιδόσεων για το ηλεκτρικό hypercar της, παρά μόνο ότι η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 305 χλμ./ώρα. Ωστόσο, το πρωτότυπο που είδαμε πέρσι στο Goodwood έκανε τα 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ/ώρα) σε μόλις 1,4 δευτερόλεπτα, τα 0-100 μίλια/ώρα (0-161 χλμ/ώρα) σε 2,63 δευτερόλεπτα, και ολοκλήρωνε το 400άρι σε 7,97 δευτερόλεπτα!

Το Speirling Pure έχει αεροδυναμική σχεδίαση, με δύο ανεμιστήρες να το “βεντουζώνουν” στο έδαφος, με το σύστημα των ανεμιστήρων να είναι αναθεωρημένο, 14% ελαφρύτερο και 15% πιο αποτελεσματικό.

Μαζί με νέους 18″ τροχούς και ελαστικά που είναι 28% φαρδύτερα μπροστά (270 mm μπροστά) και 25% φαρδύτερα πίσω (300 mm πίσω), βοηθούν το μονοθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να αποδίδει πάνω από 3G σε πλευρικές επιταχύνσεις.

Η McMurtry Automotive έχει κάνει πρόσθετες τροποποιήσεις στην ανάρτηση, το αμάξωμα και στο σώμα του αυτοκινήτου παραγωγής, ενώ βελτιώσεις υπάρχουν στο κιβώτιο ταχυτήτων, στην ελαφρύτερη μπαταρία με καλύτερη διαχείριση θερμότητας, στο σύστημα πέδησης, στο πλαίσιο και στο υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pininfarina προσφέρει Batman εκδόσεις των B95 και Battista

Η Automobili Pininfarina δημιούργησε μια νέα σειρά εξαιρετικά αποκλειστικών αυτοκινήτων που εμπνέονται από το στυλ του Bruce Wayne, του φανταστικού ανθρώπου που κρύβεται πίσω...

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις και εκτός από δύο ανώτερα στελέχη της, απέλυσε 500 υπαλλήλους που εργάζονταν στο τμήμα των Superchargers ταχυφορτιστών της. Τα δύο...