Την περασμένη Παρασκευή στην δεύτερη ημέρα του φετινού Goodwood Festival of Speed, το McMurtry Speirling σταμάτησε τα χρονόμετρα στην διάσημη ανάβαση του κτήματος του Λόρδου March και 11ου Δούκα του Richmond στα 41,29 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ο στόχος της βρετανικής εταιρίας ήταν να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο στη διαδρομή του, ξεπερνώντας το VW ID R, που το 2019 είχε πετύχει χρόνο 39,9 δευτερολέπτων. Και τα κατάφερε!

Έτσι, σήμερα, με οδηγό τον Max Chilton, το Speirling έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο στην -μήκους 1,86 χλστ.- ανάβαση του Goodwood, καθώς το ηλεκτρικό hypercar σημείωσε χρόνο 39,08 δευτ..

Να θυμίσω πως το Speirling έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 1.000 άλογα και στέλνουν τη κίνηση στους πίσω τροχούς και το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά. Καταλαβαίνεις πως με την αναλογία ίππο/κιλό να είναι στο 1 προς 1, το όχημα είναι εξαιρετικά γρήγορο, με την εταιρία να λέει πως είναι γρηγορότερο από την Bugatti Chiron στα 0-300 χλμ/ώρα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 1,5 δευτερόλεπτο.

Το Speirling έχει αεροδυναμική σχεδίαση, με δύο ανεμιστήρες να το “βεντουζώνουν” στο έδαφος, με το αυτοκίνητο να παράγει 2.000 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης. Εξοπλίζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 60 kWh και είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της McMurtry Automotive, Thomas Yates, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του θα βγάλει στην παραγωγή την έκδοση δρόμου του μοντέλου, με παρόμοια ισχύ και με 0-100 χλμ/ώρα σε 1,5 δευτ.