236 Nissan Leaf ανακαλούνται στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

236 Leaf με ημερομηνία παραγωγής από 17/12/2017 έως 30/5/2023, ανακαλεί η Nissan, η οποία μετά από δοκιμές οδήγησης, εντοπίστηκε μια πιθανή κατάσταση που επηρεάζει τη λογική λειτουργίας της Μονάδας Ελέγχου Οχήματος (VCM). Για τον ίδιο λόγο η Nissan ανακαλεί 66.159 Leaf στις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, σε συγκεκριμένες και σπάνιες περιπτώσεις, μετά την απενεργοποίηση της λειτουργίας cruise control, υπάρχει πιθανότητα ακούσιας επιτάχυνσης λόγω της λειτουργίας της μονάδας VCM η οποία επιτρέπει τη διατήρηση πρόσθετης ροπής. Η κατάσταση αυτή διαπιστώθηκε ως ακολουθία των ακόλουθων ενεργειών:

  1. Το Cruise Control είναι ενεργοποιημένο.
  2. Το Cruise Control απενεργοποιείται.
  3. Άμεση αλλαγή D σε B (ή αλλαγή του προγράμματος οδήγησης).
  4. Πίεση του πεντάλ γκαζιού – απελευθέρωση.

Επισήμανση: Με την εφαρμογή των φρένων το όχημα επιβραδύνει.

Δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό που να σχετίζεται με την παραπάνω δυνητική κατάσταση.

Όλοι οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν εγγράφως με συστημένες επιστολές, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Συνεργάτη του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Συνεργείων Ηλεκτρικών Οχημάτων της Nissan, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να πραγματοποιηθεί ενημέρωση του λογισμικού στην Μονάδα Ελέγχου Αυτοκινήτου (VCM).

Το Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Nissan βρίσκεται με επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Nissan www.nissan.gr/dealer-locator.html (επιλέγεται συνεργείο με την ένδειξη Service EV).

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στους αριθμούς 210 3489313 και 210 3489438.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Polestar 5 φόρτισε από 10% έως 80% σε 10 λεπτά

Η Polestar και η StoreDot εφάρμοσαν με επιτυχία για πρώτη φορά την τεχνολογία Extreme Fast Charging (XFC) της δεύτερης, φορτίζοντας ένα πρωτότυπο Polestar 5...

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από 1η Μαΐου

Από την Τετάρτη 1 Μαΐου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με...

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...