Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού θα σώσουν 250.000 ζωές στις ΗΠΑ έως το 2050

Σχετικά άρθρα

Καθώς τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) γίνονται όλο και πιο κοινά, ερευνητές καταβάλλουν περισσότερη δουλειά στην ποσοτικοποίηση της ικανότητάς τους να μειώνουν τα ατυχήματα, καθώς και τους τραυματισμούς και τους θανάτους επιβατών και πεζών.

Το Ίδρυμα για την ασφάλεια της κυκλοφορίας της Αμερικανικής Ένωσης Αυτοκινήτων (AAA), ένας δημόσιος υποστηριζόμενος φιλανθρωπικός ερευνητικός και εκπαιδευτικός βραχίονας μαζί με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας επεξεργάστηκαν μοντέλα για πόσα ατυχήματα, τραυματισμούς και θανάτους με μηχανοκίνητα οχήματα είναι πιθανό να αποτρέψουν οι τεχνολογίες ADAS τα επόμενα 30 χρόνια, αναγνωρίζοντας και λαμβάνοντας υπόψη τους πολλούς παράγοντες που ενδέχεται να τις επηρεάσουν.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα ατυχημάτων από το 2017-2019 – την προ-Covid εποχή με πολύ χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας – ως βάση, οι προβλέψεις είναι ότι έως το 2050, η τεχνολογία ADAS θα μπορούσε να αποτρέψει 37 εκατομμύρια ατυχήματα, 14 εκατομμύρια τραυματισμούς και 250.000 θανάτους.

Αυτό ισοδυναμεί με μείωση 16% τόσο στα ατυχήματα όσο και στους τραυματισμούς και 22% μείωση των θανάτων. Αυτό σημαίνει πως τα συστήματα αυτά θα σώσουν την ζωή σε 8.333 άτομα ετησίως κατά μέσο όρο.

Η έρευνα με τίτλο “Εξέταση των πλεονεκτημάτων ασφαλείας των τεχνολογιών μερικού αυτοματισμού οχημάτων σε ένα αβέβαιο μέλλον” (PDF) παραδέχεται ότι αυτά τα στοιχεία “υπόκεινται σε ουσιαστική αβεβαιότητα” επειδή κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι το τοπίο των αυτοκινήτων και η αναβάθμιση των τεχνολογιών ADAS. Για την ιστορία, η έρευνα εξέτασε τα συστήματα όπως το ενεργό cruise control και το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης στη μοντελοποίησή του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μνημόνιο Συνεργασίας Stellantis και CATL για LFP μπαταρίες στην Ευρωπαϊκή αγορά

Η Stellantis και η CATL ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή ενός μη δεσμευτικού Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) για την προμήθεια κυψελών και μονάδων LFP μπαταριών, ώστε...

Όλες οι πληροφορίες των οχημάτων του χρήστη έρχονται στο Gov.gr Wallet

Ζήτημα λίγων μηνών είναι η επέκταση του Gov.gr Wallet ώστε να συμπεριλάβει το σύνολο των πληροφοριών για την ιδιοκτησία και την κίνηση ενός αυτοκινήτου...